• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان همبستگی سطح توسعه انسانی با محرومیت جنسیتی و بهره‌مندی جنسیتی
تعداد صفحات 7
نویسنده مهدی نجفی - محمد محبی - ابراهیم نگهداری
مشخصات نشریه  تحقيقات جغرافيايي - محمدحسين پاپلي يزدي شماره 1 پیاپی 147
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 97-91
کلید واژه برابری جنسیتی  توسعه انسانی  ایران  توسعه‌ یافتگی  نابرابری‌های جنسیتی  استان‌های ایران  شاخص توسعه انسانی  سطح توسعه یافتگی استان‌ها  محرومیت جنسیتی  بهره‌مندی جنسیتی  فاصله از پایتخت  تراکم جمعیت  نوع سکونتگاه  سطح توسعه انسانی  
چکیده اهداف: برابری جنسیتی به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر توسعه انسانی، حاکی از عدم تبعیض در جهت اشتغال، آموزش، سلامت، مشارکت اجتماعی و غیره بین زنان و مردان در جامعه است. هدف این پژوهش، بررسی سطح توسعه‌یافتگی استان‌های ایران از نظر درجه محرومیت و بهره‌مندی جنسیتی بود.
روش‌شناسی: این پژوهش گذشته‌نگر بر اساس نتایج سرشماری سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۸ در استان‌های ایران انجام شد. داده‌های استان‌های ایران در مورد نوع سکونتگاه، تراکم جمعیت (نیروی انسانی)، فاصله از پایتخت، سطح توسعه انسانی و شاخص ناخالص داخلی با استفاده از چک‌لیست از سالنامه­ های آماری ۱۳۸۸ و ۱۳۹۸ استخراج شد. داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چندمتغیره از طریق نرم‌افزار SPSS ۲۲ تحلیل شد.
یافته‌ها: بهره‌مندی جنسیتی و محرومیت جنسیتی با سطح توسعه انسانی، فاصله از پایتخت، تراکم جمعیت و نوع سکونتگاه همبستگی داشتند. همچنین سطح توسعه انسانی، فاصله از پایتخت، تراکم جمعیت و نوع سکونتگاه در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۸، واریانس شاخص‌های بهره‌مندی جنسیتی و محرومیت جنسیتی را به شکل معنی‌داری تبیین کردند.
نتیجه‌گیری: شاخص‌های توسعه انسانی (نوع سکونتگاه، تراکم جمعیت، فاصله از پایتخت، سطح توسعه انسانی) و شاخص ناخالص داخلی بر محرومیت جنسیتی و بهره‌مندی جنسیتی اثرگذار است.

کد مقاله 46504
تعداد بازدید 26

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397