• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر سطح توسعه یافتگی مناطق و تحصیلات بر پیامدهای خشونت نمادین علیه زنان در خانواده با نقش میانجی خشونت نمادین (مورد مطالعه: زنان متأهل شهر تهران)
تعداد صفحات 26
نویسنده شکوفه زند - منصور حقیقتیان - علی هاشمیان‌فر
مشخصات نشریه  جامعه‌شناسي اقتصادي و توسعه (علوم اجتماعي) - دانشگاه تبريز - علمی پژوهشی سال 11 شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1401
محدوده صفحات 266-241
کلید واژه تحصیلات  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  زنان متأهل  توسعه‌ یافتگی  سرمایه‌های فرهنگی  سطح تحصیلات  تهران  خودشکوفایی  زنان شهر تهران  پیامدهای خشونت علیه زنان  از خود بیگانگی  خشونت نمادین  منطقه 2 تهران  منطقه 13 تهران  منطقه 6 تهران  منطقه 10 تهران  منطقه 17 تهران  پیامدهای خشونت خانگی  سرمایه فرهنگی فرزند  
چکیده خشونت واقع بر زنان در خانواده می‌تواند به سلامت و امنیت آنان (بعنوان نیمی از جامعه) و کودکان (آینده‌سازان جامعه) آسیب رساند و خانواده را دچار بحران نماید. به‌علاوه این امر در خانواده نه یک موضوع خانوادگی بلکه یک معضل اجتماعی است چنانچه بحران خانواده دامن جامعه را نیز خواهد گرفت و خود از عوامل بازدارنده توسعه می‌باشد. تحقیق حاضر در تلاش است تا پیامد‌های خشونت ‌نمادین را در روابط خانوادگی مورد بررسی قرار دهد؛ خشونتی که حافظه جمعی از آن‌ بعنوان خشونت یاد نمی‌کند و مورد غفلت جمعی قرار گرفته است.
روش پژوهش از نوع پیمایشی و با ابزار پرسش‌نامه است. هدف تحقیق کاربردی است. جامعۀ آماری تحقیق شامل زنان ‌متأهل شهر ‌تهران هستند که بر اساس ملاک توسعه‌یافتگی، مناطق 2، 6، 10، 13 و 17 انتخاب و 450 نفر از زنان این مناطق به‌عنوان حجم ‌نمونه بر اساس نرم ‌افزار sample power تعیین ‌شده و به‌ روش نمونه‌ گیری سهمیه‌ای مورد بررسی قرار گرفته‌اند. واحد تحلیل فرد است و در تحلیل داده‌ها و آزمون فرضیات از همبستگی ‌پیرسون و مدل‌سازی معادلۀ‌ ساختاری استفاده ‌شده ‌است. یافته‌ها نشان می‌دهد متغیر آموزش و تحصیلات بر خودشکوفایی، ازخودبیگانگی و بر سرمایۀ فرهنگی فرزند با نقش میانجی خشونت نمادین معنادار است. ولی متغیر توسعه‌یافتگی مناطق بصورت مستقیم بر خشونت نمادین موثر است اما بر خودشکوفایی بر ازخودبیگانگی و بر سرمایۀ فرهنگی فرزند با نقش میانجی خشونت نمادین معنادار نیست.
نتایج تحقیق ‌حاضر نشان می‌دهد که متغیر خشونت نمادین در رابطۀ بین متغیر سطح تحصیلات و پیامدهای خشونت مذکور، نقش میانجی ایفا می‌کند اما در رابطۀ بین متغیر سطح توسعه یافتگی مناطق و پیامدهای این خشونت نقش میانجی ندارد.

کد مقاله 46341
تعداد بازدید 39

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397