• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی و ماندگاری مصاحبه انگیزشی و درمان فراتشخیصی بر صمیمیت زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره
تعداد صفحات 8
نویسنده هما آزادی - احمد غضنفری - مریم چرامی - طیبه شریفی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی شماره 8
تاریخ انتشار آبان - 1401
محدوده صفحات 76-69
کلید واژه صمیمیت زناشویی  صمیمیت زوجین  شهرکرد  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  صمیمیت  مصاحبه انگیزشی  درمان فراتشخیصی  
چکیده زمینه و هدف: صمیمیت به وجود تعامل بین همسران اشاره می‌کند و نبود یا کمبود آن یک شاخص آشفتگی در رابطه زناشویی است. هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه اثربخشی مصاحبه انگیزشی و درمان فراتشخیصی بر صمیمیت زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره بود.
روش­ کار: جهت انجام تحقیق کاربردی و نیمه آزمایشی که با طرح پیش آزمون‑ پس آزمون و پیگیری بود، از بین زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر شهرکرد در سال 1399-1400 (1250 زوج) با روش نمونه­ گیری هدفمند 60 زوج انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه ازمایش و یک گروه گواه تقسیم شدند. قبل، بلافاصله بعد و پیگیری 45 روزه آزمودنی­ ها پرسشنامه صمیمیت ووندن بروک و برتمن (1995) را تکمیل کردند. همچنین گروه های آزمایش هر کدام 8 جلسه 90 دقیقه ای مداخله مورد نظر را دریافت کردند.در نهایت داده­ ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر و آزمون تعقیبی بون فرونی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد آموزش مصاحبه انگیزشی و درمان فراتشخیصی بر صمیمیت زوجین تأثیر معناداری دارند. همچنین مشخص شد بین آموزش مصاحبه انگیزشی و درمان فراتشخیصی تفاوت معناداری در بهبود صمیمیت زوجین وجود ندارد. در نهایت اینکه نتایج مبین پایداری اثرات مصاحبه انگیزشی و درمان فراتشخیصی بر صمیمیت زوجین در مرحله پیگیری بود. نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج استفاده از این مداخله‌ها برای بهبود صمیمیت زوجین کاربردی به نظر می‌رسد.

کد مقاله 46243
تعداد بازدید 67

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397