• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی رویکرد هیجان مدار بر صمیمیت، مهارت‌های ارتباطی و احساس ارزشمندی در زوجین ناسازگار
تعداد صفحات 10
نویسنده نسیبه نخستین - توکل موسی زاده - آذر کیامرثی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی شماره 7
تاریخ انتشار مهر - 1401
محدوده صفحات 42-33
کلید واژه ناسازگاری زناشویی  رویکرد هیجان مدار  مهارت ارتباطی  تهران  صمیمیت زناشویی  صمیمیت زوجین  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زوج‌های ناسازگار  سازگاری زناشویی  صمیمیت  زوج درمانی هیجان مدار  زوجین دارای تعارض زناشویی  تعارض زناشویی  احساس ارزشمندی  زوج‌های تهرانی  مهارت‌های ارتباط زوجین  
چکیده زمینه و هدف: با توجه به اینکه سازگاری زوجین نقش مهمی در ثبات خانواده ایفا می­ کند جهت نیل به این هدف، رویکرد هیجان­ مدار می ­توانند مورد استفاده قرار بگیرند، بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی رویکرد هیجان مدار بر صمیمیت، مهارت ­های ارتباطی و احساس ارزشمندی در زوجین ناسازگار بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه آزمایشی، جامعه آماری شامل کلیه زوجین ناسازگار مراجع به مراکز مشاوره شهر تهران بود که تعدادشان در سال 1400 برابر 3500 نفر بوده است. با در اختیار گرفتن پرونده­ های موجود زوجین ناسازگار مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره خانواده شهر تهران، تعداد 10 زوج (10 مرد و 10 زن) به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب در سه گروه 5 زوجه (5 زوج در گروه آزمایشی اول و 5 زوج در گروه کنترل) قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه صمیمیت زناشویی تامپسون و والکر (1983)، پرسشنامه مهارت­ های ارتباطی ماتسون (1983)، پرسشنامه خودارزشمندی CSWS کروکر و همکاران (2003) و پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپانیر (1976) بود. جهت تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس یک راهه و چندراهه استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان از این داشت که رویکرد هیجان مدار بر صمیمیت، مهارت­ های ارتباطی و احساس ارزشمندی در خرده مقیاس­ های (حمایت خانواده، سبقت و رقابت‌جویی، ظاهری و جسمانی و شایستگی علمی) در زوجین ناسازگار تأثیرگذار می ­باشد.
نتیجه‌گیری: به‌طورکلی می‌توان نتیجه گرفت که رویکرد هیجان مدار تأثیر معناداری بر صمیمیت و مهارت­ های ارتباطی و احساس ارزشمندی در زوجین ناسازگار داشته­ اند و از این رویکرد می‌توان درمان تعارضات زناشویی استفاده کرد.

کد مقاله 46235
تعداد بازدید 76

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397