• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فشار مراقبتی ناشی از مراقبت از والدین سالمند در میان دختران بازمانده از ازدواج شهر ایلام
تعداد صفحات 10
نویسنده مسعود الماسی - مجید کوششی - حسین محمودیان - فاطمه ترابی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی ایلام شماره 6
تاریخ انتشار زمستان - 1401
محدوده صفحات 82-73
کلید واژه دختران مجرد  ایلام  نگهداری از والدین  مراقبت  دختران ایلام   مراقبت خانواده  دختران بازمانده از ازدواج  مراقبت از سالمندان  فشار مراقبتی  دختران مجرد بالای 30 سال  والد سالمند  دختران ازدواج نکرده  
چکیده مقدمه: با وجود انجام پژوهش های متعدد در حوزۀ مراقبت خانگی، نقش دختران ازدواج‌نکرده در مراقبت از والدین و نیز مشکلات ناشی از این مراقبت برای آنان همچنان مغفول مانده و یا در سایۀ مطالعۀ سایر مراقبان نادیده گرفته‌ شده است. بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف بررسی فشار مراقبتی ناشی از مراقبت از والدین سالمند در میان دختران بازمانده از ازدواج شهر ایلام انجام‌شده است.
مواد و روش ها: این پژوهش در سال 1398، به شیوۀ توصیفی بر اساس طرح مقطعی انجام شد. جامعۀ آماری همۀ دختران مجرد بالای 30 سال شهر ایلام به تعداد 5134 نفر و حجم نمونه 370 نفر است. اطلاعات مدنظر از طریق توزیع پرسش‌نامۀ 24 گویه ای فشار مراقبتی نواک و گست، به شیوۀ نمونه‌گیری خوشه ای جمع آوری شد. اطلاعات به‌دست‌آمده در نرم‌افزار آماری SPSS vol.20 وارد شد و در دو سطح توصیفی (میانه، میانگین، انحراف معیار و توزیع درصد فراوانی) و استنباطی (آزمون تحلیل واریانس) تجزیه‌ و تحلیل گردید.
یافته‌ها: ارزیابی یافته ها نشان‌دهندۀ وجود فشار مراقبتی ضعیف (13/21 ± 91/26) در میان پاسخگویان است. در مقایسۀ میان ابعاد فشار مراقبتی، بعد وابسته به زمان ( 68/5 ± 8/8) نسبت به سایر ابعاد شدت بیشتری داشت؛ همچنین دختران کارمند دولت و دختران با مدارج دانشگاهی، در همۀ ابعاد، فشار مراقبتی پایین تری نسبت به سایر هم گروهی های خود داشتند. آزمون تحلیل واریانس متغیر وابسته برحسب متغیرهای مستقل نشان داد، فشار مراقبتی دختران تفاوت معنی­ داری در میان متغیرهای سن، وضعیت شغلی، سطح تحصیلات و تعلق ذهنی طبقاتی دارد (0.001 > P).
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش استنباط می شود، فشار مراقبتی پایین دختران بررسی‌شده ناشی از کم‌فشار بودن امر مراقبت انجام‌شده به وسیلۀ آنان است.

کد مقاله 46128
تعداد بازدید 40

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397