• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان چالش‌های تعارض کار و خانواده پرستاران در دوران همه‌گیری کووید 19 و راهکارهای مدیریت آن: یک مطالعه مروری
تعداد صفحات 19
نویسنده لیلا رفیعی وردنجانی - نرگس ارسلانی - سهیلا زابلی پور - طاهره گیلوری - فائزه خواجه میرزایی - مسعود فلاحی خشکناب
مشخصات نشریه  پژوهش پرستاری ایران - انجمن علمي پرستاري ايران - علمی پژوهشی شماره 6 پیاپی 81
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1401
محدوده صفحات 74-56
کلید واژه تعارض کار خانواده  پرستاران  مطالعه مروری  چالش‌های خانوادگی  چالش‌های سازمانی  چالش‌های فردی  کووید 19  
چکیده مقدمه: همه گیری کووید- 19 از بزرگ ترین چالش های است که سیستم بهداشت و درمان طی چند سال اخیر با آن روبرو بوده است. پرستاران به عنوان عضو اصلی مراقبت کننده تیم درمان در این ایام تعارضات بسیاری را در زمینه ایجاد تعادل بین کار -خانواده تجربه نمودند. این مطالعه با هدف تعیین چالش های تعارض کار و خانواده و راهکاری موثر در مدیریت آن در پرستاران انجام شده است.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع مرور یکپارچه بوده و از مقالات فارسی و انگلیسی مستخرج از پایگاه های اطلاعاتی داخلی SID، MAGIRAN و IRANDOC و خارجی PubMed، EMBASE، ScienceDirect، Google Scholar، ProQuest, SCOPUSو CINHEAL در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ با استفاده از کلید واژه های پرستار، تعارض کار و خانواده، کروناویروس و کووید ۱۹ به صورت مجزا، ترکیبی و معادل انگلیسی آن با استفاده از عملگرهای بولین استفاده شد. معیار ورود شامل مطالعاتی کیفی، کمی و ترکیبی بود، که به چالش های تعارض کار و خانواده پرستاران پرداخته و در ارزیابی کیفیت گیفورد نمره قابل قبولی کسب کرده بودند.
یافته ها: از مجموع ۲۵۶ مقاله مرتبط، ۲۱ مقاله واجد شرایط ( ۱۸ مقاله انگلیسی و ۳ مقاله فارسی) مرور شدند. نتایج نشان می دهد چالش های تعارض کار و خانواده پرستاران در دوران کرونا در 3 طبقه چالش های مبتنی بر سازمان؛ چالش های مبتنی بر فرد و چالش های مبتنی بر خانواده بدست آمد.
نتیجه گیری: تغییر مرزها و تعادل خانواده- کار در طول همه گیری کووید ۱۹ منجر به افزایش تعارضات در قشر پرستاری شده است. این اتفاق حاصل از نگرانی های موجود در مورد مسری بودن ویروس و تغییرات روانی و بهداشتی مربوط به ماهیت این بیماری است. در این خصوص با استفاده از حمایت های خانوادگی و سازمانی و آموزش های فردی در مقابله با بحران ها می توان میزان این تعارضات را در پرستاران کاهش داد.

کد مقاله 46104
تعداد بازدید 72

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397