• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی بازتاب تغییرات اقلیمی در امنیت غذایی زنان روستایی (مورد مطالعه: دهستان کوهک ‌اسفندک در شهرستان سراوان)
تعداد صفحات 19
نویسنده مرتضی اسمعیل‌نژاد
مشخصات نشریه  روستا و توسعه پایدار فضا شماره 1 پیاپی 5
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 57-39
کلید واژه زنان روستایی  زنان سرپرست خانوار  امنیت غذایی زنان  ناامنی غذایی  زنان سرپرست خانوار روستایی  مناطق مرزی  تغییرات آب و هوا  امنیت غذایی  زنان مرزنشین  سراوان (شهرستان)  تغییرات اقلیم  کوهک اسفندک (دهستان)  
چکیده تغییرات اقلیمی پدیده ­ای جهانی است اما پیامدهای محلی دارد. تاثیرات محلی تغییرات اقلیمی در منطقه مورد مطالعه با توجه به بررسی­ های میدانی هم­ متاثر از خشکسالی، هم­ سیلاب و هم جابجایی زمانی بارش است. یکی از نتایج این رخدادها آسیب پذیری اجتماعات محلی فقیر ساکن در روستاهای منطقه از نظر تغذیه بوده که این بحران بر زنان بیشتر تاثیرگذار بوده است؛ به نحوی که در ده سال گذشته امنیت ­غذایی این لایه اجتماعی بیشتر به خطر افتاده است. این پژوهش با روش تحلیلی- توصیفی و بررسی ­های میدانی آن به صورت پرسشنامه ­ای انجام گرفته است. پژوهش حاضر به دنبال شناخت و تبیین ادراک زنان از تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر امنیت ­غذایی روستائیان ­دهستان­ کوهک- اسفندک در شرقی­ ترین نقطه مرزی ایران بوده است. هدف اصلی این پژوهش سنجش امنیت غذایی در میان روستاییان دهستان کوهک اسفندک می باشد. به همین منظور نمونۀ ­آماری متشکل­ از 150 زن سرپرست­ خانوار که به روش تصادفی ­ساده­ سیستماتیک و بر اساس فرمول کوکران انتخاب گردید و نخست به صورت انفرادی به بررسی ادراک، آگاهی و نظرات آنان نسبت به موضوع و سپس به صورت گروهی بحث و مصاحبه با آنان صورت گرفت. نتایج نشان داد که در ده سال گذشته، تغییرات محسوسی در آب و هوای منطقه رخ داده و متأثر از آن وعده­ های غذایی برخی از خانواده ­ها کم شده است؛ در عین حال کیفیت و کمیت غذا در منطقه پایین آمده و سطح درآمد خانوارها نیز افت داشته و در این بین زنان بیشترین تأثیر را پذیرفته­ اند. اینک آگاهی از وضعیت ناامنی ­غذایی­ زنان متاثر از تغییرات ­اقلیمی در این منطقه، به مدیران­ و سیاست گذاران ملی و منطقه ­ای کمک می ­کند تا در انتخاب استراتژی­ های متناسب جهت بهبود وضعیت معیشت این قشر و ارتقای کارکردها و توانمندی ­های مردم منطقه برنامه ­ریزی و اقدام شایسته ­تری نمایند.

کد مقاله 45891
تعداد بازدید 78

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397