• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بازکاوی مبنای قرآنی رابطه زوجین و تأثیر آن در سلامت معنوی خانواده
تعداد صفحات 13
نویسنده روح الله محمدعلی نژاد عمران - عبدالعظیم خروشی - فرزاد دهقانی
مشخصات نشریه  قرآن و طب شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1401
محدوده صفحات 56-44
کلید واژه قرآن  روابط زوجین  سلامت خانواده  خانواده  مبانی حقوقی  مبانی قرآنی  سلامت معنوی  
چکیده هدف: خانواده یک نهاد اجتماعی و مقدس در دین اسلام است و در قرآن کریم مفهوم خلقت و خانواده در هم تنیده است. رشد و بالندگی کامل مادی و معنوی و نائل شدن به مقامِ انسان کامل در گِرو خانواده و مؤلفه­ های تربیتی و دینی آن است. زوجین به عنوان دو ستون اصلی، نقش چشمگیری در ابعاد مختلف سلامت به­ خصوص بُعد معنوی خانواده دارند، زوجینی که روابط خود را بر مبنای قرآن بنا نهاده­ اند، سلامت خانواده را تضمین کرده­ اند. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به سؤالات زیر است؛ مبانی قرآنی و حقوقی رابطه زوجین چیست؟ و رابطه زوجین براساس این مبانی چه تأثیری بر سلامت معنوی خانواده دارد؟
مواد و روش ­ها: پژوهش حاضر به روش کتابخانه­ ای- استنادی و تجزیه و تحلیل به صورت تحلیل محتوایی کیفی (توصیفی- تحلیلی) صورت پذیرفته است.
یافته‌ها: قرآن ضمن تأکید بر تشکیل خانواده مبانی روابط زوجین را تحت مؤلفه­ های؛ وصول به آرامش، رحمت و مودت، رابطه عاشقانه، رفع نیازهای یکدیگر، معاشرت شایسته تحت اموری چون معاضدت و همکاری، پرهیز از خشونت، روابط جنسی مطلوب و وفاداری بر می­شمرد و تمام این مبناها اثر مستقیمی در تقویت و تکامل سلامت معنوی دارد.
نتیجه‌گیری: کاربست مبانی قرآنی در روابط زوجین، سلامت فردی زوج­ ها و خانواده را برای رسیدن به «حیات طیبه» قرآنی تقویت می­ کند و حیات طیبه همان رسیدن به سلامت کامل با حاکمیت و محوریت سلامت معنوی است و اگر زوجین به سلامت معنوی دست یابند بالتبع خانواده نیز به این بُعد نائل خواهد شد و در این صورت جامعه اسلامی به سمت این بُعد از سلامت حرکت خواهد کرد.

کد مقاله 45839
تعداد بازدید 22

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397