• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ترجمه و روان‌سنجی نسخه ‌فارسی ابزار سنجش عملکرد جنسی و دیسپارونیای بعد از زایمان: مقیاس Carol
تعداد صفحات 8
نویسنده مژده بنایی - گیتی ازگلی - مریم بهشتی نسب - نورالسادات کریمان
مشخصات نشریه  دانشكده پزشكي اصفهان - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال 40 پیاپی 665
تاریخ انتشار خرداد - 1401
محدوده صفحات 201-194
کلید واژه عملکرد جنسی زنان  روایی  روان‌سنجی  اختلال عملکرد جنسی زنان  پایایی  اختلال عملکرد جنسی  عملکرد جنسی  رفتارهای جنسی  بعد از زایمان  دیسپارونیا  مقیاس Carole  درد پرینه  نسخه فارسی ابزار سنجش عملکرد جنسی زنان  
چکیده مقدمه: اختلال عملکرد جنسی، یکی از مشکلات مهم سلامتی زنان در دوران پس از زایمان می‌باشد. لذا، مطالعه‌ی حاضر با هدف ترجمه و روان‌سنجی ابزار سنجش عملکرد جنسی و دیسپارونیای بعد از زایمان (Carol scale) انجام شد.
روش‌ها: پژوهش روش‌شناختی حاضر، در سال 1399-1398 بر روی 200 زن طی 3 ماه بعد از زایمان واژینال انجام شد. نسخه‌ی اصلی مقیاس Carol به زبان اسپانیایی است که بعد از کسب مجوز از طراح ابزار و استفاده از روش برگشتی، به فارسی ترجمه شد. ابتدا روایی صوری و محتوایی و سپس اعتبار ساختاری ابزار با روش تحلیل عامل تأییدی، تعیین گردید. پایایی پرسش‌نامه از روش آزمون- باز آزمون و نیز بررسی همبستگی درونی گویه‌ها تعیین شد.
یافته‌ها: با تحلیل عامل تأییدی ساختار 4 عامل ابزار اصلی، تأیید گردید. برازش مدل چهار عاملی بر اساس شاخص‌های نیکویی برازش در حد مطلوب تأیید شد. تمامی شاخص‌های پایایی، ثبات درونی مطلوبی را گزارش نمودند و میزان (Intra class correlation) ICC کلی ابزار، نشان دادن ثبات یا تکرارپذیری مقیاس در طول زمان، معادل 0/793 بود.
نتیجه‌گیری: نسخه‌ی فارسی مقیاس Carol از روایی و پایایی قابل قبول در جمعیت ایران برخوردار بود و می‌تواند جهت سنجش عملکرد جنسی و دیسپارونیا بعد از زایمان در میان زنان ایرانی بعد از زایمان واژینال مورد استفاده قرار گیرد.

کد مقاله 45223
تعداد بازدید 72

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397