| عنوان | بررسی عملکرد زنان روستایی در تولید محصول سالم (مطالعه موردی شهرستانهای شفت و صومعه سرا) |
| تعداد صفحات | 11 |
| نویسنده |
|
| مشخصات نشریه | مهندسی جغرافیایی سرزمین شماره 2 پیاپی 12 |
| تاریخ انتشار | تابستان - 1401 |
| محدوده صفحات | 287-277 |
| کلید واژه | زنان روستایی گیلان (استان) عملکرد زنان محصول سالم صومعه سرا (شهرستان) شفت (شهرستان) غرب گیلان کلاسهای ترویجی |
| چکیده |
مقدمه: تولید محصول سالم در عصر حاضر یکی از دغدغه های اصلی حوزه کشاورزی و صنعت غذایی است. روستاها بستر اصلی تولید محصولات غذایی هستند و زنان روستا یکی از مهمترین گروه های تأثیرگذار بر این مقوله هستند. هدف: با توجه به ضرورت تولید محصول سالم و نقش پررنگی که زنان روستایی در این مهم دارند در این پژوهش به بررسی عملکرد زنان در روستاهای شهرستان های شفت و صومعه سرا در تولید محصول سالم پرداخته شد. روششناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی–تحلیلی است و در گردآوری دادهها از دو روش کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. اطلاعات مأخوذه از طریق آزمون های همبستگی پیرسون و اسپیرمن در بستر نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت. قلمرو جغرافیایی: شهرستان های شفت و صومعه سرا در غرب استان گیلان. یافتهها: ویژگی های فردی پاسخگویان همچون سن، تعداد اعضای خانواده و میزان درآمد تاثیر معنی داری بر متغیر نقش زنان در تولید محصول نداشت. در مقابل زنان روستایی در میزان آگاهی از مضرات سموم و کودهای شیمیایی، ایجاد انگیزه برای شرکت در کلاس های ترویجی، افزایش انگیزه تولید محصول سالم بهواسطه برگزاری دورههای آموزشی-ترویجی، افزایش آگاهی در زمینه تولید محصول سالم بهواسطه استفاده از نشریات آموزشی-ترویجی و میزان انتقال تجربیات درزمینه تولید محصول سالم به سایر کشاورزان نقش مؤثری را در جهت تولید سالم ایفا می نمایند. نتیجهگیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نقش زنان روستایی را در حصول محصول سالم تر مؤثر و اساسی دانست. |
| کد مقاله | 45014 |
| تعداد بازدید | 156 |
|
|
پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظاممند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهشها و کارشناسیهای دینی و پاسخگویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...