• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه زمینه‌های توسعه کارآفرینی زنان در نواحی روستایی و شهری مورد: شهرستان مریوان
تعداد صفحات 21
نویسنده حسین کریم زاده - سیما سعدی
مشخصات نشریه  اقتصاد فضا و توسعه روستایی - دانشگاه خوارزمی سال 11 شماره 1 پیاپی 39
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 65-45
کلید واژه زنان روستایی  توسعه کارآفرینی زنان  کارآفرینی  زنان شهری  کارآفرینی زنان  مناطق شهری  توسعه کارآفرینی  مناطق روستایی  مریوان (شهرستان)  بیله (روستا)  تازه آباد (روستا)  
چکیده بسیاری از صاحب­نظران توسعه روستایی بر این باورند که شناخت توانمندی­ ها و مهارت ­های زنان، به خصوص زنان روستایی و هدایت استعدادهای خلاق آنان می­ تواند در بهره­ برداری از ظرفیت­ های این قشر عظیم اجتماعی مؤثر واقع شد. به همین خاطر هدف از پژوهش حاضر مقایسه زمینه­ های توسعه کارآفرینی زنان روستایی با مناطق شهری در شهرستان مریوان ­است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش گردآوری اطلاعات توصیفی- تحلیلی ­است. جامعه آماری این پژوهش را زنان بین 15 تا 65 سال در شهر مریوان و روستاهای آن تشکیل می­دهند. در شهر مریوان با توجه به جامعه آماری 65081 (زنان بین 15 تا 65 سال) 189 نمونه با توجه به فرمول کوکران انتخاب شده­ اند. همچنین از کل 93 روستای شهرستان مریوان 9 روستا با توجه به فاصله از شهر مریوان انتخاب شدند. برای تحلیل آماری پژوهش از آزمون­های تی تک نمونه و ANOVA و در نرم­افزار SPSS 22 و برای تحلیل فضایی پژوهش از نرم افزار ARCGIS استفاده شده است. با توجه به یافته­ های پژوهش شهر مریوان به نسبت نقاط روستایی مورد مطالعه وضعیت مطلوب­ تری در زمینه­ های توسعه کارآفرینی زنان دارد. با توجه به اینکه مناطق روستایی مورد مطالعه وضعیت نامناسبی در این زمینه داشته­ اند، این مناطق به تفکیک فاصله از شهر مورد سنجش قرار داده شد. با توجه به نقشه­ های GIS روستاهای نزدیک شهر مریوان بویژه روستاهای بیله و تازه­ آباد در وضعیت مطلوب­تری نسب به سایر نقاط روستایی قرار دارند. دلیل این امر را می­ توان نزدیکی این روستاها به شهر مریوان و قرار گرفتن در پدیدۀ خزش شهری دانست.

کد مقاله 44907
تعداد بازدید 55

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397