• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رضایتمندی زوجیت و نشاط معنوی والدین نوجوانان دختر 14 تا 18 ساله دارای نشانگان اختلال سلوک
تعداد صفحات 9
نویسنده زهره دادخواه کلاشمی - مریم اساسه - سمیرا وکیلی - غلامعلی افروز - سعید حسن‌زاده
مشخصات نشریه  مطالعات ناتواني پیاپی 19
تاریخ انتشار 1400
کلید واژه رضایت زناشویی  دختران نوجوان  نوجوانان تهرانی  تهران  رضایت زناشویی والدین  اختلال سلوک  اختلالات رفتاری  اختلالات رفتاری نوجوانان  اختلال رفتاری فرزندان  منطقه 19 تهران  منطقه 14 شهر تهران  نشانگان اختلال سلوک  نشاط معنوی  
چکیده زمینه و هدف: اختلال سلوک از اختلالات بسیار رایج‌ رفتاری در بین نوجوانان است که سلامت روانی آن‌ها را تهدید می‌کند. یکی از راهکارهای ارتقای بهداشت روانی خانواده ایجاد نشاط معنوی است که بر حالات روحی و روانی نوجوانان تأثیر بسزایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رضایتمندی زوجیت و نشاط معنوی والدین نوجوانان دختر ۱۴ تا ۱۸سالهٔ دارای نشانگان اختلال سلوک انجام شد.
روش‌بررسی: پژوهش حاضر توصیفی‌تحلیلی بود. جامعهٔ ‌آماری را والدین نوجوانان دختر ۱۴ تا ۱۸سالهٔ دارای نشانگان اختلال سلوک شهر تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تشکیل دادند. دو منطقهٔ چهارده و نوزده از شهر تهران به‌صورت هدفمند در نظر گرفته شد. نمونهٔ آماری ۲۴۸ نفر مادر و پدر بودند که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری شامل پرسش‌نامهٔ خودگزارشی نوجوانان (آخنباخ، ۱۹۹۱)، مقیاس رضایتمندی زوجیت افروز (۱۳۷۸) و مقیاس نشاط معنوی افروز (۱۳۹۵) با اعتبار و روایی مناسب بود. در تجزیه‌و‌تحلیل آماری داده‌ها به‌منظور بررسی وضعیت رضایت زناشویی و نشاط معنوی، از آزمون تی تک‌گروهی در سطح معناداری ۰٫۰۱ استفاده شد و میانگین نمرات مادران، پدران و کل نمونه با نقطهٔ برش پرسش‌نامه‌ها که ذکر شد، مقایسه شد. تحلیل داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۲۳ انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، والدین نوجوانان دارای نشانگان اختلال سلوک از لحاظ رضایتمندی زوجیت و مؤلفه‌های مطلوب‌اندیشی‌ همسران، رضایت ‌زناشویی، احساس‌ و رفتار مذهبی، فرزندپروری و تعامل احساس والدین، همه در حد ناخوشایند و آسیب‌پذیر بودند (۰٫۰۰۱ > p). همچنین والدین نوجوانان دارای نشانگان اختلال سلوک از لحاظ نشاط معنوی و مؤلفه‌های باورها و همچنین احساس و رفتار والدین، در حد غیرقابل‌قبول بودند (۰٫۰۰۱ > p).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش بر اهمیت رضایتمندی زوجیت و نشاط معنوی، در پیشگیری از نشانگان اختلال سلوک نوجوانان تأکید دارد؛ ازین‌رو لازم است برای بهبود وضعیت والدین نوجوانان، برنامه‌ریزی‌های کاربردی مناسبی ارائه شود و اقدامات لازم صورت گیرد.

کد مقاله 44871
تعداد بازدید 48

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397