• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ترس از ابتلاء به بیماری کووید 19 با عملکرد جنسی زنان و مردان متأهل ساکن قزوین: یک مطالعه توصیفی
تعداد صفحات 16
نویسنده سمیه مینایی مقدم - پیمان نامدار - محمدحسین مافی - لیلی یکه فلاح
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شماره 1 پیاپی 156
تاریخ انتشار بهار - 1401
محدوده صفحات 48-33
زبان فارسی
کلید واژه روابط زناشویی  زندگی زناشویی  زنان متأهل  کیفیت زناشویی  عملکرد جنسی زنان  نعوظ  عملکرد جنسی  قزوین (شهرستان)  ترس  روابط جنسی زوجین  کیفیت زندگی زناشویی  افراد متأهل  کیفیت رابطه زناشویی  مردان متأهل  عملکرد جنسی مردان  مطالعه توصیفی  کووید 19  ترس از رابطه جنسی  
چکیده زمینه و هدف: ترس از ابتلاء به کووید-19 ممکن است به عدم تمایل در رابطه جنسی مبدل شده و عملکرد جنسی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط ترس از ابتلاء به بیماری کووید-19 با عملکرد جنسی متأهلین انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه توصیفی، 400 نفر از ساکنین متأهل شهر قزوین در سال 1399 شرکت کردند. اطلاعات به ­صورت خوشه ­ای تصادفی چند­­مرحله­ ای جمع­ آوری شد. ابزار مطالعه شامل پرسش­نامه­ های ترس از ابتلاء به بیماری کرونا ویروس (Fear of disease coronaviruses scale; FDCS)، شاخص عملکرد جنسی زنان (Females sexual function index; FSFI) و شاخص بین­ المللی عملکرد نعوظ مردان (International index of erectile function; IIEF) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از آزمون t مستقل، آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون ­همبستگی Spearman استفاده شد.
یافته­ ها: ترس از ابتلاء به بیماری کرونا ویروس با نمره کل عملکرد جنسی زنان (007/0 = P ، 261/0- = r )، رابطه معکوس و معنادار وجود داشت، اما با نمره کل علمکرد جنسی مردان رابطه معناداری نداشت (812/0 = P ، 060/0- = r). میانگین نمره عملکرد جنسی زنان و مردان در افراد با ترس از رابطه جنسی، اشتغال همسر یا خود فرد در مراکز بهداشتی به­ طور معناداری کم­تر بود و در افرادی که از معاشقه حین رابطه جنسی استفاده می­ کردند، به­ طور معناداری بیش­تر بود (05/0 > P).
نتیجه­ گیری: ترس از ابتلاء به بیماری کووید-19 می­تواند بر عملکرد جنسی متأهلین خصوصاً زنان تأثیرات منفی گذاشته و کیفیت زندگی زناشویی آن­ها را کاهش دهد. پیش­گیری از اثرات مخرب روانی همه­ گیری، توجه بیش­تر و انجام مداخلات جهت بهبود عملکرد جنسی افراد ضروری است.

کد مقاله 44243
تعداد بازدید 84

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397