• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تحلیلی ادله قرآنی و فقهی حقوق اشخاص ترنس بعد از تغییر جنسیت با تکیه بر آرای امام خمینی
تعداد صفحات 12
نویسنده پیمان عباسیان پراسکانلو - حمید کاویانی فرد - محمد شفیعی مازندرانی
مشخصات نشریه  قرآن و طب شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 132-121
زبان فارسی
کلید واژه قرآن  ادله فقهی  اختلالات جنسی  امام خمینی (ره)  تغییر جنسیت  اختلال هویت جنسی  عمل جراحی تغییر جنسیت  دیدگاه فقها  ادله قرآنی  تغییر جنسیت در فقه  تغییر جنسیت در حقوق  ترانس سکسوال  دیدگاه فقهی  اندیشه‌‌های امام خمینی(ره)  مطالعه تحلیلی  افراد تغییر جنسیت داده  
چکیده هدف: هدف از این پژوهش بررسی و تبیین حقوق اشخاص ترنس بعد از تغییر جنسیت از دیدگاه قرآن و با تاکید بر اندیشه های فقهی امام خمینی می باشد. امام خمینی (ره) از نخستین فقهای معاصر بود که عمل تغییر جنسیت اشخاص ترنس سکشوال را جایز دانست، ترانس سکشوال یا TS جزو اختلالات هویت جنسی محسوب می شود. اختلالات هویت جنسی یعنی مشکلاتی که یک فرد در باور و پذیرفتن جنسیت خودش دارد و در واقع با رفتار و منش اجتماعی جنس دیگری در اجتماع زندگی می کند. ترنس سکشوال ها را جزو آخرین گروه اختلالات جنسی قرار می دهند که تعدادی خیلی کمی را در هر جامعه ای شامل می شوند و بر اساس آمار از هر صد هزار نفر، سه تا چهار نفر مبتلا به این بیماری هستند. برای مثال ممکن است فرد اعضای جنسی مردانه داشته باشد در حالی که شخصیت جنسیتی اش زنانه باشد یا برعکس. این تضاد ممکن است در ذهن، رفتار خصوصی و یا رفتار اجتماعی مشخص باشد. این اشخاص با اینکه از نظر فقهی و شرعی تغییر جنسیتی شان مجاز شمرده شده است ولی حق و حقوق شان در قانون ایران بسیار کم رنگ می باشد. از این رو در این پژوهش تلاش بر آن است تا ادله قرآنی و فقهی حقوق این افراد تبیین گردد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش با روش مطالعات کتابخانه‌ای و به شیوه توصیفی ـ تحلیلی انجام شده است که با مراجعه به قرآن کریم و ادله فقهی- حقوقی اطلاعات لازم به دست آمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
یافته ها: هرچند برخی از فقها با استناد به برخی از آیات قرآن مانند لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّه(روم: 30) تغییر جنسیت را جایز ندانسته اند لکن دقت در آیات دیگر قرآن کریم ( حج/ 78، مائده/ 6، بقره/ 185 و 285 ) نشانگر آن است که در دین اسلام حکم حرجی تشریع نشده است.
نتیجه گیری: لذا چنانچه از ناحیه هر حکمی حرج، استیصال و مشقت لازم آید به استناد آیات شریفه فوق این حکم منفی و از صفحه تشریح مرفوع است و لذا عدم تغییر جنسیت که حرجی است جایز می گردد. از دیدگاه امام خمینی نیز تغییر جنسیت بر مساله محرمیت، ولایت، حضانت کودکان، ارث و...تاثیرات بسزایی دارد که هریک نیازمند شرح و بررسی است.

کد مقاله 44161
تعداد بازدید 85

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397