• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش میانجی حساسیت به طرد در رابطه بین صفات تاریک شخصیت و آشفتگی زناشویی
تعداد صفحات 11
نویسنده سجاد بشرپور - متینه عبادی - محمد نریمانی
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 2 پیاپی 36
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 15-5
زبان فارسی
کلید واژه آشفتگی زناشویی  خودشیفتگی  رشت (شهرستان)  حساسیت به طرد  سایکوپاتی  ماکیاول گرایی  سه گانه تاریک شخصیت  
چکیده مقدمه: صفات تاریک شخصیت با آشفتگی زناشویی همراه بوده ولی مکانیسم‌های این ارتباط هنوز مشخص نشده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی حساسیت به طرد در رابطه‌ بین صفات تاریک شخصیت و آشفتگی زناشویی انجام گرفت.
روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه‌آماری این پژوهش را کلیه متاهلین شهر رشت در تابستان 1398 تشکیل داده‌اند. دویست نفر از آنان به روش نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از سنجه خودگزارش‌دهی وضعیت زناشویی تاکسون، فرم کوتاه مقیاس سه صفت تاریک شخصیت و پرسشنامه حساسیت به طرد نسخه بزرگسالان استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده نیز با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با بهره‌گیری از نرم افزار Lisrel8.8 تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: نتایج به‌دست آمده نشان ‌داد که صفات تاریک ﻣﺎﮐﯿﺎولﮔﺮایی، سایکوپاتی و خودشیفتگی و حساسیت به طرد بر آشفتگی زناشویی اثر مثبت و معنی‌داری دارند. نتایج مربوط به شاخص‌های برازش مدل نیز نشان داد که حساسیت به طرد می‌تواند میانجی روابط بین صفات تاریک شخصیت با آشفتگی زناشویی باشد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که صفات تاریک شخصیت علاوه بر اینکه می‌توانند عامل خطری برای آشفتگی زناشویی باشند، می‌توانند به‌طور غیرمستقیم و با میانجیگری حساسیت به طرد نیز بر آشفتگی زناشویی تاثیر بگذارند. بنابراین برگزاری کارگاه هایی برای آشنایی با این صفات شخصیتی ضروری می‌باشد؛ تا افراد قبل از شروع یک رابطه، تصمیمات منطقی بگیرند.

کد مقاله 43671
تعداد بازدید 103

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397