• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت بر ضعف روانی و خودتنظیمی هیجانی در زنان باردار در اپیدمی کرونا
تعداد صفحات 13
نویسنده پرویز کریمی ثانی - نسرین عباسی - رضا کریمی جوهنی
مشخصات نشریه  مديريت پرستاري شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 94-82
زبان فارسی
کلید واژه دوران بارداری  زنان تبریز  زنان باردار  خانواده‌ درمانی شناختی رفتاری  خانواده‌ درمانی  تبریز  رویکرد شناختی رفتاری  خودتنظیمی هیجانی  کووید 19  خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت  ضعف روانی  
چکیده مقدمه: دوران بارداری از مهمترین و تاثیرگذارترین دوران زندگی یک مادر می ­باشد. سلامت جسمانی و وضعیت روحی-روانی مادر تاثیر بسزایی روی رشد و تکامل جنین و سلامتی آتی مادر و کودک دارد. این پژوهش با هدف اثربخشی خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت بر کاهش ضعف روانی و خودتنظیمی هیجانی زنان باردار بخش زنان زایمان و نوزادان بیمارستان امام سجاد (ع) تبریز در اپیدمی کرونا انجام گرفت.
روش کار: روش تحقیق نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این طرح، مادران باردار مراجعه­ کننده به ­درمانگاه تخصصی زنان و مامایی بیمارستان امام سجاد (ع) شهرستان تبریز طی سه ماهه سوم سال ۱۳۹۹ می­ باشد. از میان جامعه آماری ۱۶۰ نفری به تعداد حداقل 24 نفر از زنان باردار زیر ۳۰ هفته بارداری بصورت نمونه گیری هدفمند انتخاب نموده و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم بندی بصورت قرعه­ کشی انجام گرفت. گروه اول به عنوان گروه آزمایش و گروه دوم به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند و به پرسشنامه ضعف روانی (مقیاس هفتم از پرسشنامه MMPI) و پرسشنامه خودتنظیمی هیجانی (گارنفسکی‌‌‌‌ و همکاران، 2001) پاسخ دادند. ضریب پایایی پرسشنامه MMPI 0/84 بود و اینکه گارانفسکی و همکاران اعتبار و روایی مطلوبی را برای این مقیاس ذکر کردند. ضریب آلفا برای خرده مقیاس های این پرسشنامه به وسیله گرانفسکی و همکاران در دامنه 0/71 تا 0/81 گزارش شده است. برای تحلیل داده های پژوهش از تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که خانواده درمانی بر کاهش احساس ضعف روانی زنان باردار تأثیر معناداری دارد (سطح معنی داری 0.01). همچنین آموزش های جلسات خانواده درمانی در خودتنظیمی هیجانی زنان باردار تأثیر مثبت دارد و خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت بر مولفه های خودتنظیمی هیجانی زنان باردار موثر است (سطح معنی داری 0.01).
نتیجه گیری: برای کاهش ضعف روانی، افزایش خودتنظیمی هیجانی و مولفه های در بین زنان باردار می توان از خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت استفاده نمود.

کد مقاله 43615
تعداد بازدید 86

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397