• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه سلامت جسمی و روانی در دانشجویان مجرد و متأهل دانشگاه شهرکرد: کنترل اثر ویژگی‌های شخصیتی
تعداد صفحات 12
نویسنده راضیه اختیاری امیری - مهرداد حاجی‌ حسنی - سحر رئیسی
مشخصات نشریه  مديريت ارتقاي سلامت شماره 6 پیاپی 52
تاریخ انتشار آذر و دی - 1400
محدوده صفحات 53-42
زبان فارسی
کلید واژه ازدواج  دانشجویان متأهل  سلامت جسمی  پنج عامل شخصیت  افراد متأهل  سلامت روانی  دانشجویان مجرد  افراد مجرد  دانشگاه شهرکرد  
چکیده مقدمه: ازدواج یکی از اصلی‌ترین روابط برای بیشتر بزرگسالان است که تأثیرات متعددی بر سلامت جسم و روان دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه‌ سلامت جسمی و روانی در دانشجویان مجرد و متأهل دانشگاه شهرکرد با توجه به کنترل اثر ویژگی‌های شخصیتی در سال 98-1397 انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی- مقایسه‌ای بود. پژوهش با 400 تن از دانشجویان دانشگاه شهرکرد که با روش در دسترس از نوع سهمیه‌ای انتخاب شده بودند، اجرا شد. ابزارهای گردآوری داد‌ه‌ها شامل: پرسشنامه جمعیت‌شناختی، "فرم کوتاه 36 عبارتی بررسی سلامت "36-Item Short-Form Health Survey" و "سیاهه شخصیتی نئو "NEO Personality Inventory" بودند. روایی ابزارها به روش روایی صوری و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفاکرونباخ اندازه گیری شد. جمع آوری داده ها در کلاس درس و یا در خوابگاه دانشجویان صورت ‌گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 انجام شد.
یافته‌ها: بدون کنترل اثر ویژگی های شخصیتی، در بعد سلامت روانی تفاوت معناداری بین 2 گروه از دانشجویان مجرد و متأهل مشاهده شد (987/6 = F ، 009/0 = P)، بدین معنا که میانگین سلامت روان در دانشجویان متأهل بیشتر از دانشجویان مجرد بود ولی در بعد سلامت جسمی تفاوت معناداری بین دانشجویان مجرد و متأهل یافت نگردید. زمانی که با روش تحلیل کوواریانس اثر نمره‌های مؤلفه‌های شخصیتی به عنوان متغیر همپراش کنترل شد، نتایج بیانگر این بود که همچنان میانگین نمره افراد متأهل در سلامت روان بیشتر از افراد مجرد است اما میانگین نمره سلامت جسمانی افراد مجرد نسبت به افراد متأهل بیشتر است.
نتیجه‌گیری: با کنترل اثر ویژگی‌های شخصیتی بر سلامت جسمی و روانی، افراد متأهل از سلامت روانی بیشتری نسبت به افراد مجرد برخوردار بودند. به مشاوران و روانشناسان حیطه ازدواج پیشنهاد می‌شود در برنامه‌های آموزشی خود با تاکید بر فواید ازدواج خصوصا در حیطه سلامت روانی، نگاه مثبت‌تری در افراد نسبت به ازدواج ایجاد نمایند.

کد مقاله 42934
تعداد بازدید 140

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397