• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیرات نوسازی بر الگوی تقسیم نقش‌های جنسیتی در مناطق روستایی (مطالعه مناطق روستایی شهرستان املش)
تعداد صفحات 31
نویسنده موسی عنبری - مریم فکری
مشخصات نشریه  پژوهشنامه زنان - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی - علمی پژوهشی سال 12 شماره 4 پیاپی 38
تاریخ انتشار زمستان - 1400
محدوده صفحات 193-163
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  برابری جنسیتی  نگرش‌های جنسیتی  نقش‌های جنسیتی  زنانگی  نوسازی  مردانگی  مناطق روستایی  الگوهای نقش  نقش‌های جنسیتی زنانه  نقش‌های جنسیتی مردانه  نوسازی فرهنگی  نوسازی اجتماعی  املش (شهرستان)  آزاربن علیا (روستا)  آزاربن سفلی (روستا)  نوسازی اقتصادی  نوسازی سیاسی  
چکیده مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیرات نوسازی بر الگوی تقسیم نقش‌های جنسیتی انجام شده است. روش پژوهش، پیمایشی و متکی بر حجم نمونه 227 نفری از افراد دو روستای آزاربن علیا و سفلی از توابع شهرستان املش است. در پژوهش حاضر، الگوی تقسیم نقش‎های جنسیتی، با پنج شاخصِ بررسی شد و انتظار می‎رفت افرادی که سنین بالاتری داشته‌، به برابری جنسیتی در تقسیم نقش‌ها کمتر گرایش داشته باشند و برعکس. اما یافته‌های پژوهش نشان داد الگوی تقسیم نقش‎ها، در گروه‎های سنیِ مختلف، مشابه یکدیگر است.
در بررسی رابطه الگوی نقش‌های جنسیتی با جنسیت افراد، پاسخگویان با جنسیت متفاوت به مساوات‌طلبی در تقسیم کار معتقد بوده‌اند. همچنین افراد با پایگاه اقتصادی و اجتماعی بالاتر‌، نگرش‎های برابری ‎طلبانه‎تری نسبت به افراد در پایگاه پایین‎تر، داشته‌اند.
در این پژوهش، نوسازی در قالب چهار بعد (فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی) سنجیده شد، نتایج نشان داد، نوسازی موجب تغییراتی در الگوی سنتی تقسیم نقش‎های جنسیتی گردیده و با تاثیرپذیری افراد از عناصر مدرن، نگرش‎های جنسیتی در تقسیم نقش‎ها کاهش یافته و تقسیم نقش‎های خانگی و اجتماعی، بسوی تساوی‌طلبی در حال تغییر است.

کد مقاله 42654
تعداد بازدید 59

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397