• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش تعدیل کننده اشتغال در رابطه بین کظم غیظ و سلامت روان در زنان شاغل و خانه‌دار
تعداد صفحات 12
نویسنده مریم صف آرا - سیده محدثه رضائی - مریم سلگی - زهره سادات نبوی
مشخصات نشریه  پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 91-80
زبان فارسی
کلید واژه اشتغال  زنان خانه‌دار  زنان شاغل  اشتغال زنان  تهران  خشم  سلامت روانی زنان  زنان شهر تهران  سلامت روانی  کنترل خشم  کرج (شهرستان)  کظم غیظ  
چکیده سابقه و هدف: مطالعات منابع انسانی پیشرفتۀ مثبت گویای این مهم است که خشم و خصومت سلامت روان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و آنچنان می‌تواند برای سلامت روان مضر و مخرب باشد که سیر تأثیرگذاری آن تا مرز اختلالات روانی پیش می‌رود. از سویی اسلام نيز براى كنترل صحيح خشم، صفت «كظم غيظ» را به ‌کار برده و افراد را به فروخوردن و مديريت آن دعوت نموده است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف نقش تعدیل‌کنندۀ اشتغال بر رابطۀ بین کظم غیظ و سلامت روان در زنان شاغل و خانه‌دار انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعۀ مورد مطالعه زنان شاغل و خانه‌دار شهر تهران و کرج در سال تحصیلی 95-1394 بود که به‌روش نمونه‌گیری در دسترس 384 خانواده بر اساس جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش‌نامۀ محقق‌ساختۀ کظم غیظ و پرسش‌نامۀ سلامت روان گلدنبرگ بود و برای تحلیل داده‌ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله‌مراتبی استفاده شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین کظم غیظ و سلامت روان رابطۀ مثبت و معناداری وجود داشت (01/0 > P) و شغل نیز اثر تعدیل‌کننده‌ای بر رابطۀ بین کظم غیظ و سلامت روان داشت.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش بیانگر اهمیت متغیّرهای اشتغال و کظم غیظ بر سلامت روان زنان شاغل و خانه‌دار است.

کد مقاله 42377
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397