• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش خانواده‌های اصلی در کیفیت زندگی زناشویی زوج‌های نابارور: یک مطالعه تحلیل مضمون
تعداد صفحات 16
نویسنده مهدی خان آبادی - فردوس مهدی زاده - فریبا طبخی
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 6 پیاپی 42
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1399
محدوده صفحات 52-37
زبان فارسی
کلید واژه زندگی زناشویی  زوجین نابارور  خانواده اصلی  یزد (شهرستان)  ناباروری  کیفیت زندگی زناشویی  کیفیت زندگی  کیفیت زندگی زوجین  تحلیل مضمون  
چکیده مقدمه: کیفیت زندگی زناشویی زوج ها در ایران ارتباط نزدیکی با رابطه و عملکرد خانواده های اصلی زوج ها دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش خانواده های اصلی در کیفیت زندگی زناشویی زوج های نابارور است.
روش کار: این پژوهش با رویکرد کیفی انجام شده و داده ها از طریق روش مصاحبه اکتشافی نیمه ساختاریافته با 15 زوج نابارور که به صورت هدفمند از بین مراجعه کنندگان به مرکز درمان ناباروری یزد انتخاب شده بودند انجام شد. داده های به دست آمده از هر مصاحبه در بار دوم به وضعیت اشباع رسید. برای کدگذاری و تحلیل داده ها از شیوه تحلیل مضمون استفاده شد.
یافته ها: با توجه به تحلیل پاسخ های ارائه شده، ابعاد نقش خانواده های اصلی در کیفیّت زندگی زناشوئی زوج های نابارور را می توان در 129 مفهوم اولیه، 22 مقوله، 9 مضمون فرعی و چهار مضمون اصلی شامل «مواجهه آگاهانه و مدبّرانه خانواده ها با ناباروری»، «حمایت و مساعدت همه جانبه خانواده ها»، «سلامت و رابطه حسنه خانواده های اصلی» و «نقش خانواده ها در سازگاری زوج و پایداری ازدواج» طبقه بندی کرد.
نتیجه گیری: سلامت خانواده های اصلی یک زوج نابارور و حمایت اجتماعی از آنان از طریق پذیرش مشکل ناباروری زوج و همدلی و همفکری با زن و شوهر، می تواند در سازگاری بهتر آنان با این بحران نقش مؤثری ایفا کند. نتایج این تحقیق می تواند به زوج درمانگرانی که در حوزه آموزش و مشاوره با زوج های نابارور مشغول به کار هستند در زمینه توجه جدی به سیستم خانواده اصلی در این رابطه و مداخلات مربوطه و همچنین به زوج‌ها و خانواده‌های اصلی در راستای کمک به افزایش سطح رضایت از رابطه موثر و کمک کننده باشد.

کد مقاله 41024
تعداد بازدید 120

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397