• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان یک مطالعه پدیدارشناسانه: روایت زوج‌های شاغل از بعد فرزندان در عملکرد خانواده
تعداد صفحات 14
نویسنده روح‌اله رحیمی - حسین سلیمی بجستانی - کیومرث فرح‌بخش - محمد عسگری
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 2 پیاپی 32
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 47-34
کلید واژه فرزندپروری  فرزندان  تجربه زیسته  عملکرد خانواده  پدیدارشناسی  زوج‌های هر دو شاغل  لرستان (استان)  نورآباد (لرستان)  زوج‌های شاغل  تجارب زوجین  
چکیده مقدمه: عملکرد خانواده به‌وسیله اشتغال همزمان زوجین دستخوش تغییراتی شده مشکلات خاصی را برای آنان ایجاد می‌کند. از جمله ابعادی که عملکرد خانواده زوجین شاغل را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بعد فرزندان است. هدف پژوهش، استخراج تجارب زیسته زوج‌های شاغل از بعد فرزندان در عملکرد خانواده بود.
روش: این مطالعه با رویکرد کیفی و با استفاده از روش پدیدارشناسی تفسیری در شهر نورآباد لرستان انجام شد. طی این مطالعه، با بهره‌گیری از نمونه‌گیری گلوله برفی، دوازده زوج شاغل دارای رضایت زناشویی و دوازده زوج شاغل دارای تعارضات زناشویی را با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و طی بازه زمانی چهار ماهه از آبان ماه تا بهمن ماه 1397 مورد مصاحبه قرار گرفتند. مصاحبه‌ها با استفاده از روش دیکلمن، آلن و تانر که دارای ماهیت تیمی و در پدیدارشناسی تفسیری مرسوم است، تحلیل شدند.
نتایج: تحلیل داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها منجر به شناسایی دو درون مایه اصلی شد که‌ شامل عملکرد سالم با درون مایه‌های فرعی: کارکردهای مثبت برای فرزندان، فرزندپروری تعاملی و فرزندپروری ماهرانه و عملکرد ناسالم با درون مایه‌های فرعی: کارکردهای منفی برای فرزندان، فرزندپروری تقابلی، فرزندپروری مخاطره‌آمیز و فرزندآوری به مثابه تهدید می‌باشد.
بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این پژوهش با شناسایی عوامل مثبت و منفی موثر بر بعد فرزندان در عملکرد خانواده زوج‌های شاغل می‌تواند زمینه را برای تدوین برنامه‌ها و بسته‌های آموزشی جهت کاهش عوارض آسیب‌های فرزندپروری این نوع سبک زندگی مهیا سازد. پیشنهاد می‌شود یافته‌های این پژوهش کیفی توسط مددکاران اجتماعی، مشاوران و روان پزشکانی که با زوج‌های شاغل سر و کار دارند، جهت پیشگیری و آموزش مورد استفاده قرار گیرد.

کد مقاله 40802
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397