• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان برنامه کشوری راه اندازی خانه‌های سلامت‌‌ ویژه دختران در معرض آسیب اجتماعی؛ اهداف، الگوی خدمت، چالش‌ها و راه آینده
تعداد صفحات 12
نویسنده بهزاد دماری - علیرضا حیدری - حبیب الله مسعودی فرید - آرزو ذکایی
مشخصات نشریه  پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 19 شماره 6
تاریخ انتشار آذر و دی - 1399
محدوده صفحات 710-699
کلید واژه سازمان بهزیستی  فرار از منزل  آسیب‌های اجتماعی  فرار دختران  ترک خانه  دختران در معرض آسیب  خانه سلامت  
چکیده مقدمه: دختران فـراری پـس از ترک خانه با مسائل تهدید کننده سلامت جسـمی، روانـی و اجتمـاعی مواجه می شوند. یکی از برنامه های اجرا شده سازمان بهزیستی راه اندازی مراکز جداگانه و خاص این افراد در کل کشور می باشد. این مطالعه با هدف تبیین اهداف، الگوی خدمت، چالش ها و راهکارهای بهبود این برنامه انجام شد.
مواد و روش کار: یک مطالعه کیفی در سال 1395 انجام شد. شرکت کنندگان در مطالعه شامل مدیران و کارشناسان ادارات کل سازمان بهزیستی در 31 استان کشور، 21 عضو از میانجیان مردمی و سازمان‌های همکار و ذینفع و 6 نفر از مدیران ارشد ستادی و کارشناسان مسئول معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی کل کشور بودند. جهت جمع آوری داده ها از سه روش تحلیل اسناد و مستندات و مصاحبه عمیق فردی و بحث گروهی استفاده گردید و داده ها با روش تحلیل محتوا بررسی شد.
یافته ها: خانه های سلامت ویژه دختران در معرض آسیب اجتماعی، از سال 1378 تاکنون در کلیه استانهای کشور راه اندازی شده است. اهداف برنامه، حمایت و نگهداری از دختران در معرض آسیب اجتماعی، فراهم نمودن زمینه های تحصیل، اشتغال، خودکفایی و استقلال این افراد و شناخت استعدادها و توانمندی‌ها و هدایت آنها جهت استفاده از توانمندی‌هایشان است. این برنامه با چالش هایی شامل آگاهی و نگرش نامطلوب مردم و مسئولین، همکاری ناکافی صدا و سیما برای اطلاع رسانی، توزیع نامناسب و اختصاص ناکافی اعتبارات مالی، تعهدات ناکافی جهت اجرایی سازی تفاهم نامه ها مواجه است. راهکارهای پیشنهادی جهت بهبود برنامه شامل افزایش آگاهی ذینفعان، بازنگری دستورالعمل های مربوطه، تقویت و به روز رسانی بسته های آموزشی، تدوین پروتکل شناسایی زودرس مخاطبان، ایجاد زمینه های ادامه تحصیل و اشتغال جهت مددجویان، تقویت و گسترش مکان های و برنامه فرصت های گذران مناسب اوقات فراغت دختران، تقویت هماهنگی بین بخشی، تصویب و اصلاح قوانین قضایی در جهت حمایت از این دختران است.
نتیجه گیری: به رغم خدمات ارائه شده در برنامه راه اندازی خانه های سلامت‌‌ ویژه دختران در معرض آسیب اجتماعی، این برنامه با چالش هایی در سطح دولت و مردم مواجه است. به منظور بهبود وضعیت موجود، به کارگیری راهکارهای پیشنهادی به همراه بازنگری و اصلاح فرآیندهای مرتبط ضرورت دارد.

کد مقاله 40433
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397