• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش مهارت‌های جرأت ورزی بر دانش‌آموزان دختر قربانی قلدری سایبری در مدارس دوره متوسطه دوم
تعداد صفحات 20
نویسنده فریبرز صدیقی ارفعی - ریحانه تابش - مهدیه جعفری‌ده‌آبادی
مشخصات نشریه  انتظام اجتماعی - دانشگاه علوم انتظامی - علمی پژوهشی سال 12 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 140-121
کلید واژه دانش‌آموزان دختر  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  قلدری  جرأت ورزی  مهارت‌های جرأت ورزی  دانش‌آموزان دوم دبیرستان  قربانی قلدری  قلدری سایبر  قربانی سایبری  
چکیده زمینه و هدف: قلدری سایبری پدیده‌ای است که با ظهور و پیشرفت اینترنت پدید آمده و چالش‌های مربوط به خود را طلب می‌کند. هدف پژوهش بررسی تأثیر آموزش مهارت‌های جرأت‌ورزی بر دانش‌آموزان دختر قربانی قلدری سایبری در مدارس دوره متوسطه دوم می باشد.
روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع، کمی با روش نیمه‌آزمایشی (پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه گواه) است. جامعه آماری را دانش‌آموزان دختر دوره دوم متوسطه (99-98) تشکیل دادند که از این میان تعداد 30 نفر از آن‌ها که در پرسشنامه‌ قربانی سایبری بالاترین نمره را کسب کرده بودند به صورت تصادفی گزینش و در دو گروه گواه و آزمایش جایگزین شدند. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه تجربه قربانی سایبری (آنتونیادو و همکاران، 2016) و ابراز وجود شرینگ (شرینگ، 1980) بود که ضریب پایایی این مقیاس‌ها به ترتیب 69/0 (بشرپور و زردی، 1398) و 88/0 (خلعتبری و همکاران، 1389) گزارش شده است. سپس برنامه آموزش مهارت‌های جرأت‌ورزانه در 8 جلسه 90 دقیقه‌ای برای اعضای گروه آزمایش اجرا گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها، از آزمون تحلیل کواریانس تک متغیری استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ی پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مهارت‌های جرأت‌ورزی موجب تغییر معنا‌دار در نمرات قربانی سایبری در مرحله پس‌آزمون شده است ( 68/80 F = ، 001/0 ≥ P ). پیگیری نتایج در یک دوره 6 ماهه نیز حاکی از ماندگاری اثر آموزش مهارت‌های جرأت‌ورزی بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش مشخص شد که آموزش مهارت‌های جرأت‌ورزی به نوجوانان موجب کاهش تجربه قربانی سایبری در این گروه سنی می‌شود و می‌توان با بهره‌گرفتن از چنین آموزش‌هایی، از وقوع آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کرد.

کد مقاله 40431
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397