• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه عوامل اجتماعی مؤثر بر احساس امنیت اجتماعی زنان شهری (مورد مطالعه: شهر بابل)
تعداد صفحات 24
نویسنده عهدیه اسدپور - مرتضی مسرورعلی نودهی
مشخصات نشریه  انتظام اجتماعی - دانشگاه علوم انتظامی - علمی پژوهشی سال 12 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 120-97
کلید واژه امنیت اجتماعی  امنیت اجتماعی زنان  فضاهای شهری  بابل (شهرستان)  نیروی انتظامی  امنیت زنان  امنیت  امنیت شهری  عوامل اجتماعی  فضاهای عمومی  زنان شهری  احساس امنیت  عوامل مؤثر  سرمایه اجتماعی  زنان و فضاهای شهری  سرمایه اجتماعی زنان  رسانه‌های جمعی  زنان در فضاهای عمومی  امنیت زنان در فضای شهری  فضای عمومی شهری  بهره‌مندی از وسایل ارتباط جمعی  میزان استفاده از رسانه  امنیت فضایی زنان  استفاده از رسانه  فضای اجتماعی  
چکیده زمینه و هدف: از دیرباز امنیت یکی از نیازهای اولیه بشر بوده است که به عنوان حق بنیادین و پیش ­نیازی برای ابقا و ارتقای رفاه و سلامت مردم مطرح می­ شود. هدف اصلی پژوهش پیش ­رو این است که عوامل اجتماعی تأثیرگذار بر میزان احساس امنیت اجتماعی زنان شهری بابل را مورد بررسی قرار دهد.
روش­ شناسی: پژوهش پیش­رو از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری متشکل از زنان بالای 18 سال شهر بابل است که بر اساس نمونه­ گیری خوشه­ ای چند مرحله­ ای تعداد 374 نفر برگزیده شده­ اند. برای جمع­ آوری داده­ ها از پرسش­نامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی تحقیق با استفاده از اعتبار صوری تأیید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ برای همه متغیرها بالای 74/0 برآورد شد. داده­ های جمع­ آوری شده در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون­ های آماری همبستگی و رگرسیون چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: یافته­ های پژوهش نشان داد که میزان احساس امنیت گروه نمونه در حد متوسط رو به پایین (میانگین 26/2 از 5) بوده است. هم­چنین بررسی فرضیات تحقیق نشان داد که بین متغیرهای سرمایه اجتماعی ( 322/0 r = )، ارزیابی زنان از عملکرد نیروی انتظامی ( 328/0 r = )، سطح اقتصادی- اجتماعی ( 149/0 r = ) و میزان استفاده از رسانه­ های ارتباطی (357/0- r = ) با احساس امنیت اجتماعی زنان شهری رابطه­ ای معنادار دارد.
نتیجه­ گیری: با توجه با وضعیت نامطلوب احساس امنیت زنان در شهر بابل و احتمال اثرات نامطلوب آن در بلندمدت مانند کاهش مشارکت و حضور آنان در حوزۀ عمومی و در نتیجه سوق یافتن­ به سمت حوزۀ خصوصی، باید اقدامات و برنامه ­ریزی­ هایی جامع و کارآمد در راستای افزایش و ارتقای آن صورت پذیرد.

کد مقاله 40430
تعداد بازدید 139

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397