• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت بر خود بیمارانگاری و هیستری معلمان زن آموزش و پرورش نقده
تعداد صفحات 10
نویسنده ندا نقی زاده - پرویز کریمی ثانی - منصوره شریف زاده
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی
تاریخ انتشار 1399
محدوده صفحات 218-209
زبان فارسی
کلید واژه هیستری  معلمان زن  خانواده‌ درمانی  معلمان مقطع متوسطه  خودبیمارانگاری  رویکرد شناختی رفتاری  نقده (شهرستان)  خانواده درمانی رفتاری شناختی استوارت  
چکیده زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر تعیین اثربخشی خانواده درمانی رفتاری-شناختی استوارت بر خود بیمارانگاری و هیستری در معلمان زن آموزش و پرورش است.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی، پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است که مداخله درمانی روی گروه آزمایش انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر 24 نفر از معلمان زن آموزش و پرورش مقطع متوسطه شهرستان نقده به شیوه نمونه­ گیری هدفمند انتخاب شده و در دو گروه آزمایش (12 نفر) و کنترل (12 نفر) گروه ­بندی گردید. طی هشت جلسه درمانی، خانواده درمانی شناختی- رفتاری استوارت قرار گرفت و نتایج با گروه کنترل مقایسه گردید. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی) و استنباطی از آزمون کولموگراف- اسمیرنف، آزمون لوین برای بررسی همگونی واریانس­ ها و از آزمون شیب رگرسیون برای همگونی شیب استفاده شد و همچنین برای آزمون همه فرضیه­ های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره (آزمون آنکوا) و مانوا استفاده گردید. بر مبنای معیار جنسیت و بر اساس بالا بودن نمره اختلال جسمانی شکل آن‌ها از 65 در پرسش‌نامه MMPI) Minnesota Multiphasic Personality Inventory-) در مقیاس­ های شماره 1 و 3 و بر اساس سابقه کار یکسان، متأهل بودن، و نداشتن مشکلات روانی دیگر، انتخاب شده و به منظور گردآوری اطلاعات مربوط به خودبیمارانگاری و هیستری از آزمون شخصیتی مینه سوتا MMPI استفاده می‌شود.
یافته‌ها: نتایج تحلیل نشان می‌دهد خانواده درمانی رفتاری- شناختی استوارت بر خود بیمارانگاری و هیستری در معلمان زن آموزش و پرورش موثر بوده و توانسته است اختلالات جسمانی شکل آن‌ها را به شکل معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش دهد.
نتیجه گیری: با توجه به نقش درمان­ های روان‌شناختی نظری شناخت-رفتار درمانگری در از بین بردن علل روان‌شناختی زیربنایی اختلالات روان ­تنی، پیشنهاد می‌شود یک برنامه آموزشی و درمانی خاص بر اساس خانواده درمانی شناختی رفتاری استوارت برای دبیران به صورت کارگاه‌های آموزشی انجام شود.

کد مقاله 40141
تعداد بازدید 142

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397