• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش نظم جویی هیجان بر سازش یافتگی اجتماعی در کودکان بدسرپرست
تعداد صفحات 10
نویسنده صدیقه رضایی دهنوی - زهرا نوریان - مریم موحدی
مشخصات نشریه  سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 2 پیاپی 23
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 215-206
کلید واژه تنظیم هیجانی  غفلت  کودکان کار  بدسرپرست  کاشان (شهرستان)  تنظیم هیجانی کودک  نظم‌جویی هیجانی  سازش یافتگی اجتماعی  سازش یافتگی  آموزش تنظیم هیجان  کودک بدسرپرست  
چکیده زمینه و هدف: غفلت از کودکان یکی از عوامل خطر برای تحول­ یافتگی مناسب هیجانی و اجتماعی است که تأثیر بلند مدت در تمام ابعاد تحولی در گستره عمر دارد. یکی از مداخله­ های تأثیر­گذار برای کاهش پیامدهای غفلت، می­ تواند آموزش تنظیم هیجان باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر­بخشی آموزش نظم­ جویی ‌هیجان بر سازش‌یافتگی اجتماعی کودکان کار بدسرپرست بود.
روش: روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش­ آزمون، پس­ آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی کودکان کار پسر و دختر تحت نظارت اداره بهزیستی شهر کاشان در سال 1397 بودند که از بین آنها نمونه­ ای شامل 20 نفر در دامنه سنی 12 تا 14 سال به شیوه در دسترس انتخاب، و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایدهی شدند. شرکت­ کنندگان گروه آزمایش، پروتکل آموزش تنظیم هیجان را طی 8 جلسه 90 دقیقه‌ای دریافت کردند و افراد گروه گواه هیچ نوع مداخله­ ای را دریافت نکردند. برای جمع­ آوری داده­ ها از پرسشنامه توانایی و مشکلات گودمن (1997)، و برای تحلیل داده­ ها از آزمون تحلیل کواریانس استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش نظم­ جویی هیجان، تأثیر معناداری بر سازش‌یافتگی اجتماعی کودکان کار بدسرپرست داشت ( , F = 167/405/0 P > ).
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش مبنی بر تأثیر آموزش نظم­ جویی هیجان بر افزایش سازش ­یافتگی اجتماعی می­ توان نتیجه­ گیری کرد که تنظیم هیجان مطلوب با تعدیل ارزشیابی‌ها و واکنش‌های ذهنی فرد، به بروز واکنش‌های مناسب در ابعاد شناختی، انگیزشی، و رفتاری منجر می‌شود.

کد مقاله 40012
تعداد بازدید 204

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397