• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان طراحی برنامه مدیریت رفتاری خانواده محور و اثربخشی آن بر کاهش نشانه‌های اختلال نارسایی توجه فزون کنشی
تعداد صفحات 13
نویسنده علی اکبر ترابی - غلامعلی افروز - فریبا حسنی - فاطمه گلشنی
مشخصات نشریه  سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1399
محدوده صفحات 269-257
کلید واژه تهران  اختلال بیش‌ فعالی کم توجهی  کودکان دبستانی  کودکان دارای فزون کنشی/ نارسایی توجه  کودکان تهرانی  برنامه مدیریت رفتاری خانواده محور  
چکیده زمینه و هدف: اختلال نارسایی توجه و فزون­ کنشی یکی از رایج ­ترین اختلالات دوران کودکی و نوجوانی است که کودکان مبتلا به آن، معمولاً در مهار رفتارهای خود، مشکلات زیادی دارند و خانواده­ های آنان نیز در مدیریت رفتار این کودکان، با تردیدها و تعارض ­های زیادی مواجه می ­شوند. هدف پژوهش حاضر طراحی برنامه مدیریت‌ رفتاری خانواده‌محور و ارزیابی اثربخشی آن بر کاهش نشانه­ های اختلال نارسایی توجه و فزون‌کنشی کودکان دبستانی، است.
روش: این مطالعه یک پژوهش کاربردی از نوع نیمه­ آزمایشی با طرح پیش ­آزمون پس­ آزمون با گروه گواه و جلسه پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی والدین دارای کودک دبستانی با اختلال نارسایی توجه و فزون‌‌کنشی شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 تشکیل می­ داد. با استفاده از نمونه­ گیری در دسترس تعداد 64 نفر از این والدین، انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه جایدهی شدند. گروه آزمایش یک دوره آموزش 90 دقیقه ­ای برنامه مدیریت رفتاری خانواده­ محور را در طی 10 جلسه دریافت کرد، ولی گروه گواه بدون آموزش در نوبت انتظار قرار گرفت. ابزار غربالگری و جمع ­آوری داده­ ها، مقیاس کانرز 1999 (فرم معلم و والدین) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از مدل آماری تحلیل واریانس با تکرار سنجش (درون بین­ آزمودنی) استفاده شد.
یافته ها: یافته ­های حاصل از روش تحلیل واریانس با تکرار سنجش نشان داد که به طورکلی برنامه مدیریت‌ رفتاری خانواده‌محور بر کاهش میزن نشانه ­های نارسایی توجه/ فزون­ کنشی، تأثیر معناداری داشته است. همچنین یافته ­های این مطالعه نشان داد که تفاوت بین‌گروهی در مرحله پس‌آزمون (55/13) و پیگیری (46/75)، معنادار بوده است (0/05 P = < ). در نتیجه می ­توان گفت برنامه مذکور بر کاهش میزان اختلال نارسایی توجه و فزون‌کنشی اثربخشی معناداری داشته و این نتایج در دوره پیگیری دوماهه نیز پایدار بوده است.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می­ توان نتیجه گرفت که برنامه مدیریت رفتاری خانواده ­محور باعث می ­شود که والدین ارتباط بهتری را با کودک مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون­ کنشی خود برقرار کنند و در نتیجه درک عمیق‌تری بین والدین و کودک شکل می‌گیرد که در نهایت باعث بهبود وضعیت رفتاری کودک می­ شود.

کد مقاله 39972
تعداد بازدید 190

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397