• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی پرخاشگری کودکان بر اساس خشونت خانگی و الگوهای ارتباطی
تعداد صفحات 12
نویسنده ژاله رفاهی - نصیر داستان - حاجی اشرفی
مشخصات نشریه  سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 2 پیاپی 23
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 66-55
کلید واژه خشونت خانگی  رفتار کودکان  پرخاشگری  مشکلات رفتاری کودکان  الگوی ارتباطی  کودکان دبستانی  شیراز  پرخاشگری کودکان  دانش‌آموزان دوره ابتدایی  اختلالات رفتاری  رفتار پرخاشگرانه  پرخاشگری فرزند  اختلال رفتاری فرزندان  جهت‌گیری ارتباطی هم‌نوایی  الگوی ارتباطی خانواده  مشاجره والدین  خشونت در محله  خشونت در مدرسه  
چکیده زمینه و هدف: یکی از مشکلات رفتاری شایع کودکان در سال­های اخیر پرخاشگری به شکل­های مختلف است. محیط زندگی کودک و رویارویی با الگوهای رفتاری موثر، نقش مهمی در شکل­ گیری رفتار کودک دارد. با توجه به ضرورت شناخت دقیق عوامل مؤثر بر رفتارهای پرخاشگرانه، پژوهش حاضر با هدف پیش ­بینی پرخاشگری کودکان بر اساس خشونت خانگی و الگوهای ارتباطی انجام شد.
روش: طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه شامل تمامی دانش ­آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس دولتی شهر شیراز در سال تحصیلی 98-99 بود که 136 دانش­ آموز به روش نمونه ­گیری خوشه ای چندمرحله ­ای به عنوان نمونه مورد مطالعه، انتخاب شده اند. پرسشنامه پرخاشگری (باس و پری، 1992)، پرسشنامه خشونت خانگی (ادلسون، جانسون و شین، 2007) و پرسشنامه الگوهای ارتباطی خانواده (ریچی و فیتزپاتریک، 1990) به عنوان ابزارهای این پژوهش برای جمع­ آوری داده­ ها، استفاده شدند. داده­ ها با استفاده از نرم افزار Spss22 و با روش­ های میانگین، انحراف استاندارد، و تحلیل رگرسیون، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که ترکیب سه متغیر رویارویی با مشاجره والدین، رویارویی با خشونت در محله یا مدرسه، و جهت­ گیری همنوایی، بهترین پیش ­بینی­ کننده پرخاشگری کودکان هستند که در مجموع 65 درصد واریانس آن را تبیین می­ کنند.
نتیجه­ گیری: بر اساس یافته ­های این مطالعه می­ توان نتیجه گرفت که پرخاشگری کودکان به وسیله عواملی هم در سطح خانواده مانند مشاجره والدین و هم در سطح خارج از خانه مانند محیط مدرسه، قابل تبیین است. استلزامات نتایج به دست آمده در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.

کد مقاله 39826
تعداد بازدید 193

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397