• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی روان درمانی مثبت نگر بر کیفیت زندگی در زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی
تعداد صفحات 9
نویسنده رقیه ذوالرحیم - شهرام واحدی - نعیمه محب
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت جامعه (دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی رفسنجان سابق) شماره 1 پیاپی 43
تاریخ انتشار بهار - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 40-32
زبان فارسی
کلید واژه روان درمانی  زنان تبریز  کیفیت زندگی زنان  خیانت زناشویی  کیفیت زندگی  تبریز  خیانت  روان‌‌شناسی مثبت  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   روان درمانی مثبت‌گرا  خیانت خانوادگی  روان‌شناسی مثبت‌نگر  زنان آسیب‌دیده  
چکیده مقدمه: کیفیت زندگی کاهش یافته از عواملی است که می تواند منجر به خیانت زناشویی شود. روان­ درمانی مثبت نگر رویکرد جدیدی است که امکان استفاده از آن در جمعیت بالینی و غیربالینی بررسی گردیده است. لذا، این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی روان­ درمانی مثبت نگر بر کیفیت زندگی در زنان آسیب­ دیده از خیانت زناشویی انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش نیمه تجربی بود و جامعه آماری آن دربرگیرنده کلیه زنان آسیب دیده از خیانت شهر تبریز در سال 1398 بود که از سوی دادگستری استان به مراکز مشاوره بهزیستی جهت دریافت مشاوره ارجاع داده شده بودند. تعداد 30 نفر از آنها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در گروه های آزمایش و گواه (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند.‌ هشت جلسه روان­ درمانی مثبت نگر گروهی (هفته‌ای دو جلسه به مدت 4 هفته) در گروه آزمایش اعمال شد. گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره و تک متغیره تحلیل شدند.
یافته­ ها: بین روان­ درمانی مثبت نگر و گروه گواه از نظر سلامت جسمی (001/0 = p ، 60/0 = F2 )، سلامت روانی (001/0 = p ، 79/0 = F2 )، روابط اجتماعی (001/0 = p ، 82/0 = F2 )، سلامت محیط (001/0 = p ، 80/0 = F2 ) و کیفیت زندگی و سلامت عمومی (001/0 = p ، 71/0 = F2 ) از مرحله پیش آزمون به پس آزمون تفاوت معنی­ داری وجود داشت.
نتیجه­ گیری: آموزش روان­ درمانی مثبت نگر به عنوان یک روش مداخله ای موثر در ارتقای کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت توصیه می شود.

کد مقاله 38488
تعداد بازدید 213

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397