• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر رضایت زناشویی زنان متأهل مبتلا به سرطان خون
تعداد صفحات 11
نویسنده نسرین عظیمی - اکرم دهقانی چم پیری
مشخصات نشریه دوماهنامه دانشور پزشکی - دانشگاه شاهد شماره 1 پیاپی 146
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 48-38
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  زنان متأهل  زنان اصفهان  اصفهان  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  رضایتمندی زناشویی زنان  زنان مبتلا به سرطان  سرطان خون  
چکیده مقدمه و هدف: بیماران مبتلا به سرطان یکی از گروه‌های آسیب پذیر در برابر مشکلات طاقت فرسای بیماری و شیوع بالای آن در جامعه امروزی هستند. تحقیقات نشان داده است که درمان های روانشناختی می تواند بر بهبود بیماری و روند طول درمان مؤثر واقع گردد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر رضایت زناشویی زنان متأهل مبتلا به سرطان خون که مشغول به درمان در بیمارستان سیدالشهدا اصفهان سال های 1396_1397 بستری بودند است.
مواد و روش ها: این پژوهش به روش نیمه آزمایشی و با استفاده از طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش، کلیه بیماران سرطان خونی که مشغول به درمان در بیمارستان سیدالشهدا اصفهان سال 1396_1397 بستری بودند. نمونه پژوهش شامل 24 نفر از بیماران مبتلا به سرطان خون بود که با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه 12 نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند و پرسشنامه رضایت زناشویی (اینریچ_اولسون 1998، فرم کوتاه) را تکمیل نمودند و به افراد گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 60 دقیقه‌ای درمان مبتنی بر پذیرش و متعهد برای زنان متأهل مبتلا به سرطان خون ارائه گردید اما گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از واریانس چند متغیره و تک متغیره و نرم‌افزار spss-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاکی از این بود که نمرات آزمون اینریچ در گروه آزمایش در مرحله پس‌آزمون کاهش قابل‌توجهی. (p < 0/05) نسبت به شرکت کنندگان کنترل داشته که این نشان‌دهنده اثربخشی درمان بوده است.
نتیجه‌گیری: بنا بر یافته‌های این پژوهش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد درمان مؤثری بر رضایت زناشویی زنان دارای سرطان خون می باشد. لذا انجام مداخلات بر اساس این رویکرد می تواند برای زنان مبتلا به سرطان خون مفید باشد.

کد مقاله 38381
تعداد بازدید 196

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397