• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل اثرات مشارکت در فعالیت‏‌های اقتصادی بر نشاط زنان روستایی (مطالعه موردی: بخش خاوومیرآباد شهرستان مریوان)
تعداد صفحات 19
نویسنده سعدی محمدی - سوران منوچهری - عبدالرحمن احمدی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش‌های جغرافیای انسانی (پژوهش‌های جغرافیایی) - دانشگاه تهران شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 239-221
زبان فارسی
کلید واژه مشارکت زنان  زنان روستایی  مشارکت اقتصادی زنان  فعالیت‌های زنان روستایی  فعالیت‌های اقتصادی زنان روستایی  مشارکت زنان روستایی  اقتصاد روستایی  مشارکت اقتصادی  بهزیستی ذهنی  فعالیتهای اقتصادی  مشارکت رسمی  نشاط  مشارکت اقتصادی زنان روستایی  فعالیت اقتصادی زنان  مریوان (شهرستان)  خاوومیرآباد (بخش)  
چکیده مشارکت رسمی زنان در فعالیت‏ های اقتصادی می ‏تواند زمینه‏ ساز دست‏یابی به نشاط در میان زنان روستایی باشد و محیطی بانشاط در روستاها شکل دهد. در راستای بررسی این امر، پژوهش حاضر در بخش روستایی خاوومیرآباد شهرستان مریوان، که در چندسالة اخیر زنان در فعالیت‏ های اقتصاد روستایی آن نقش پُررنگی داشته‏ اند، انجام گرفت. پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی است و گردآوری اطلاعات در بخش نظری با استفاده از منابع اسنادی و در بخش میدانی از طریق توزیع پرسش‏نامه در میان زنان فعال در اقتصاد روستایی بخش خاوومیرآباد بوده است. نخست، به روش هدفمند، تعداد کل جامعه (563 زن فعال در عرصة اقتصاد روستایی) و روستاهای نمونه (18 روستا) شناسایی و سپس با بهره‏ گیری از فرمول کوکران 200 پرسش‏نامه در میان زنان روستایی به روش قرعه‏ کشی و در روستاهای نمونه به روش طبقه‏ بندی توزیع شد. تجزیه و تحلیل داده‏ های گردآوری‏ شده با استفاده از آزمون‏ های ویلکاکسون، T دونمونه‏ ای، T مستقل، و رگرسیون نشان داد تفاوت معنی‏ داری میان میزان نشاط زنان روستایی در دورة بعد از مشارکت در فعالیت‏ های رسمی اقتصادی با میانگین 55/3 نسبت به دورة قبل از آن با میانگین 89/2 و بین سطح نشاط زنان روستایی دارای فعالیت اقتصادی با میانگین 55/3 با زنان روستایی فاقد آن با میانگین ۹۶/۲ وجود دارد. همچنین، متغیرهای میزان درآمد حاصله با مقدار بتای 414/0، مدت زمان اشتغال در فعالیت اقتصادی با مقدار بتای 272/0، و تعداد زنان مشغول به فعالیت اقتصادی در روستاها با بتای 327/0 مهم‏ترین متغیرهایی بودند که، در ارتباطی مستقیم و معنی‏ دار، توانایی تبیین میزان نشاط زنان روستایی به‏ واسطة حضور در فعالیت‏های اقتصادی را داشتند.

کد مقاله 38237
تعداد بازدید 171

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397