• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه سلامت عمومی و اختلال خوردن در فرزندان دختر خانواده‌های طلاق رسمی، طلاق عاطفی و همتایان عادی
تعداد صفحات 12
نویسنده زهرا مددی طائمه - طهمورث آقاجانی هشجین - افشین صلاحیان
مشخصات نشریه دوماهنامه مديريت ارتقاي سلامت شماره 2 پیاپی 42
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1399
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 33-22
زبان فارسی
کلید واژه دانش‌آموزان دختر  فرزند دختر  سلامت عمومی  سلامت دختران  جدایی والدین  تهران  طلاق عاطفی  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  دختر سال اول دبیرستان  طلاق والدین  اختلالات خوردن  خانواده‌های طلاق  طلاق  فرزندان خانواده‌های طلاق  دانش‌آموزان دوم دبیرستان  خانواده‌‌های عادی  دانش‌آموزان متوسطه اول  طلاق رسمی  
چکیده مقدمه: طلاق و جدایی والدین زمینه ساز مشکلات عدیده‌ای است که از جمله آن ها اختلال در کارکردهای خانواده می‌باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه‌ سلامت عمومی و اختلال خوردن در فرزندان دختر خانواده‌های طلاق رسمی، طلاق عاطفی و همتایان عادی است.
روش‌ کار: مطالعه حاضر توصیفی مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش‌آموزان دختـر مقطـع متوسطه اول و دوم شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آن ها 209 نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب و در سه گروه فرزندان خانواده‌های طلاق عاطفی (50 نفر)، خانواده‌های طلاق رسمی (53 نفر) و خانواده‌های عادی (106 نفر) قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی (General Health Questionnaire) ، سیاهه اختلال خوردن ( The Eating Disorder Inventory-EDI) جمع آوری شد. روایی محتوا و پایایی به روش آلفای کرونباخ ابزارها اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین نمره کل پرسشنامه سلامت عمومی در سه گروه به ترتیب برابر 4/33، 4/30 و 6/27 است که نشان می دهد فرزندان دختر با والدین دچار طلاق عاطفی از سلامت عمومی کمتری برخوردارند. میانگین نمره کل اختلال خوردن در سه گروه به ترتیب برابر 1/71، 5/66 و 56 است که فرزندان دختر با والدین دچار طلاق عاطفی بیشتر است.
نتیجه‌گیری: فرزندان دختر با والدین دچار طلاق عاطفی از سلامت عمومی کمتری برخوردارند. اختلال خوردن در فرزندان دختر با والدین طلاق عاطفی بیشتر است. لذا پیشنهاد می شود متخصصان سلامت با اقدام به موقع پس از طلاق از مشکلات سلامتی و رفتاری فرزندان طلاق پیشگیری نمایند.

کد مقاله 37860
تعداد بازدید 189

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397