• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شاخص‌سازی و سنجش سرمایه اجتماعی خانواده کارکنان پلیس (مورد مطالعه: فرماندهی انتظامی شرق استان تهران)
تعداد صفحات 15
نویسنده حبیب احمدی ارکمی - حسین درجانی
مشخصات نشریه دوفصلنامه پليس زن - مجتمع آموزشی زنان پلیس سال 13 پیاپی 31
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1398
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 19-5
زبان فارسی
کلید واژه روابط اعضای خانواده  دانش  سنجش خانواده  آگاهی  روابط اجتماعی  تهران  تعامل  سرمایه خانواده  سرمایه اجتماعی  حمایت خانواده  خانواده  پلیس  سرمایه اجتماعی خانواده  شاخص‌سازی  نظارت  سرمایه اجتماعی درون خانواده  سرمایه اجتماعی بیرون از خانواده  انتظارات خانواده  سنجش  کارکنان پلیس  دیدگاه شغلی  
چکیده زمینه و هدف: در ادبیات نظری خانواده به عنوان سنگ بنای سرمایه اجتماعی معرفی شده است و اعتقاد بر آن است که خانواده اساسی‌ترین شکل سرمایه اجتماعی است. مطالعه حاضر با توجه به نقش قابل توجه سرمایه اجتماعی خانواده به سنجش و شاخص‌سازی سرمایه اجتماعی خانواده کارکنان پلیس پرداخته است.
روش: رویکرد اصلی در این پژوهش کمی، از نوع پیمایشی بوده است و جامعه پژوهش را تمامی کارکنان فرماندهی انتظامی شرق استان تهران تشکیل داده‌اند و تعداد 139 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی و با ابزار پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفتند. روایی پرسشنامه با تأیید صاحب‌نظران و مطلعین و پایایی با آلفای کرونباخ بیشتر از 70% به دست آمد. تحلیل داده‌ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی و برای بررسی وضعیت سرمایه اجتماعی خانواده از روش تحلیل واریانس یک طرفه و تی مستقل و با استفاده از نرم‌افزارهای لیزرل و اس پی اس 21 مورد آزمون قرار گرفت.
یافته‌ها و نتایج: بر اساس یافته های تحقیق 7 شاخص برای سنجش سرمایه اجتماعی خانواده کارکنان پلیس استخراج شد: دیدگاه شغلی، روابط اجتماعی، نظارت، آگاهی و دانش، حمایت خانواده، تعامل بین اعضای خانواده و انتظارات خانواده می‌باشد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که سرمایه اجتماعی بیرونی خانواده نسبت به سرمایه اجتماعی درون خانواده‌های پلیس از اهمیت کمتری برخوردار است و بر این اساس باید بعد بیرونی سرمایه اجتماعی را در محیط های پلیسی بصورت اتاق های فکر و میزگردهای درون و برون سازمانی مورد مداقه قرار داد تا برنامه‌ریزی مناسبی از طرف معاونت نیروی انسانی صورت پذیرد.

کد مقاله 37072
تعداد بازدید 210

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397