• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی وضعیت سازگاری پس از طلاق و عوامل مرتبط با آن در زنان مطلقه تحت پوشش کمیته امداد شهر بیرجند در سال 1397
تعداد صفحات 10
نویسنده اعظم یوسفی - غلامرضا شریف زاده - انسیه نوروزی - سارا صحرانورد - محمدرضا میری
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند شماره 4 پیاپی 81
تاریخ انتشار زمستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 362-353
زبان فارسی
کلید واژه زنان مطلقه  سازگاری  عوامل مرتبط  بیرجند (شهرستان)  سازگاری با طلاق  طلاق  کمیته امداد امام خمینی (ره)  سازگاری پس از طلاق  مددجویان کمیته امداد  سازگاری زنان  
چکیده زمینه و هدف: با توجه به رشد آمار طلاق و آسیب‌‌پذیری زنان مطلقه در جامعه، هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت سازگاری پس از طلاق و عوامل مرتبط با آن در زنان مطلقه تحت پوشش کمیته امداد بود.
روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی 160 زن مطلقه تحت پوشش کمیته امداد شهر بیرجند به روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای در سال 1397 انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها، از پرسشنامه جمعیت‌شناختی و پرسشنامه استاندارد سازگاری با طلاق Fisher استفاده گردید. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS (ویرایش 19) وارد و توسط آزمون‌های آماری t مستقل، آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست تعقیبی توکی در سطح 0/05 = α تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین سنّی افراد شرکت‌ کننده در مطالعه 6/2 ∓ 37/5 سال و مهمترین علت طلاق آنها، اعتیاد همسر (44/4%) بود. میانگین نمره کل سازگاری در زنان مورد مطالعه 56/3 ∓ 331/1 تعیین گردید که 62/7 درصد، از سازگاری ضعیف و 37/3 درصد از سازگاری متوسط برخوردار بودند. میانگین نمره سازگاری در زنان شاغل به‌ طور معناداری بالاتر از زنان خانه‌دار (0/001 P < ) بود و با افزایش سطح تحصیلات، نمره سازگاری افزایش معنی‌داری را نشان داد ( 0/027 P =). همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که بین سن، تعداد فرزند، شغل همسر سابق، طول مدت تأهّل و سال‌های سپری‌ شده از طلاق، با سازگاری پس از طلاق رابطه معناداری وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که زنان مطلقه به‌خصوص زنان خانه‌دار و دارای تحصیلات پایین، از وضعیت سازگاری مطلوبی برخوردار نیستند؛ بنابراین انجام مداخلات مورد نیاز برای بهبود وضعیت سازگاری به مسئولین و برنامه‌ریزان پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 36398
تعداد بازدید 196

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397