• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش واسطه‌ای بهزیستی اجتماعی در ارتباط بین سلامت معنوی و صمیمیت زناشویی دانشجویان متأهل
تعداد صفحات 0
نویسنده مونس حسینی - آرمین محمودی - علیرضا ماردپور
مشخصات نشریه سالنامه مطالعات ناتواني پیاپی 15
تاریخ انتشار 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه دانشجویان متأهل  صمیمیت زناشویی  بهزیستی ذهنی  بهزیستی اجتماعی  سلامت معنوی  گچساران (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: با‌ توجه به نقش مهم دانشجویان در ارتقای سطح علمی کشور و لزوم ارزیابی همه‌جانبهٔ عوامل مهم تأثیرگذار بر سطح کلی سلامت آن‌ها، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه‌ای بهزیستی اجتماعی در ارتباط بین سلامت معنوی با صمیمیت زناشویی دانشجویان متأهل انجام شد.
روش‌ بررسی: روش این پژوهش توصیفی‌ همبستگی بود. جامعهٔ آماری را دانشجویان دختر و پسر متأهل دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم شهر گچساران تشکیل دادند که در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ مشغول به تحصیل بودند. با توجه به جدول کرجسی و مورگان ۳۹۸ نفر به‌صورت دردسترس به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات، مقیاس‌های صمیمیت زناشویی والکر و تامپسون (۱۹۸۳) و بهزیستی ذهنی گی‌یرز و ماگیارمو (۲۰۰۳) و سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (۱۹۸۳) به‌کار رفت. داده‌ها با استفاده از شاخص‌های توصیفی همچون میانگین و انحراف معیار و مدل‌سازی معادلات ساختاری به‌کمک نسخهٔ ۲۳ نرم‌افزار AMOS و با درنظرگرفتن سطح معناداری ۰٫۰۵ تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که نمرهٔ کل سلامت معنوی و یک‌مؤلفه‌اش (سلامت مذهبی) بر متغیر وابستهٔ اصلی صمیمیت اثر مثبت و مستقیم دارد (۰٫۲۱۳ = β و ۰٫۰۰۱ > p). نمرهٔ کل سلامت معنوی و یکی از مؤلفه‌های آن (سلامت مذهبی) نیز بر متغیر وابستهٔ میانی بهزیستی اجتماعی تأثیر مثبت و معنادار می‌گذارد (۰٫۱۶۵ = β و ۰٫۰۰۱ > p). همچنین اثر مستقیم بهزیستی اجتماعی بر صمیمیت زناشویی معنادار مشاهده می‌شود (۰٫۴۲۱ = β و ۰٫۰۰۱ > p). به‌طور کل ۰٫۲۴ واریانس صمیمیت زناشویی از طریق سلامت معنوی و بهزیستی اجتماعی تبیین شده است.
نتیجه‌گیری: بر اساس نقش میانجی بهزیستی اجتماعی در رابطهٔ بین سلامت معنوی با صمیمت زناشویی دانشجویان، توجه به اهمیت این نوع بهزیستی در برنامه‌ریزی‌ها و مداخلات روان‌شناسی و مشاورهٔ خانواده در زمینهٔ ارتقای کیفیت زندگی زناشویی دانشجویان، ضروری است.

کد مقاله 35961
تعداد بازدید 134

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397