• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی واکنش‌های احساسی و هیجانی زنان متهم به قتل پیرامون ارتکاب قتل: یک مطالعه پدیدارشناسی
تعداد صفحات 0
نویسنده شیوا جزینی - آناهیتا خدابخشی‌ کولایی - محمدرضا فلسفی نژاد - اکرم ثناگو
مشخصات نشریه سالنامه مطالعات ناتواني پیاپی 15
تاریخ انتشار 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه زنان زندانی  قتل  زنان مجرم  پدیدارشناسی  اصفهان  پدیده‌شناسی  مطالعه کیفی  ارتکاب جرم  جرایم زنان زندانی  جرایم زنان  واکنش هیجانی  زنان متهم  واکنش احساسی  زنان متهم به قتل  
چکیده زمینه و هدف: قتل از جنایت‌های بشری بسیار هولناک است. پژوهش‌های گذشته عوامل زمینه‌ساز روان‌شناختی و اجتماعی گوناگونی را در ارتکاب به قتل برشمرده‌اند؛ لذا پژوهش حاضر با هدف واکاوی واکنش‌های احساسی و هیجانی زنان متهم به قتل دربارۀ ارتکاب به قتل انجام شد.
روش‌ بررسی: روش این مطالعه کیفی و از نوع پدیدارشناسی بود. شرکت‌کنندگان در پژوهش شامل هفده زن متهم به قتل بودند که بر اساس نمونه‌گیری هدفمند، از بین زنان متهم به قتل در زندان زنان شهر اصفهان در سال ۱۳۹۵ انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از روش مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته استفاده شد که با موافقت شرکت‌کنندگان یادداشت و سپس تحلیل شدند. برای تجزیه‌و‌تحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده از پژوهش، از تحلیل محتوای کیفی استفاده شد.
یافته‌ها: تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها به تولید هفت درون‌مایۀ اصلی انجامید که شاملِ احساس ناراحتی، شوک، احساس وحشت، احساس خفگی و نداشتنِ آرامش، احساس عصبانیت و جنون، احساس پشیمانی و در نهایت احساس گیجی و سردرگمی بود.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بسیاری از آن‌ها پس از ارتکاب جرم، واکنش‌های احساسی و هیجانی همانند پشیمانی، ناراحتی و گیجی را داشته‌اند که این امر نشان می‌دهد این زنان در حین ارتکاب قتل، کنترل هیجان‌های منفی و خشم شدید خود را نداشته‌اند. این نتایج می‌تواند به مددکاران اجتماعی، روان‌شناسان، مشاوران، جرم‌شناسان و متخصصان پزشکی‌قانونی در آموزش و کار در این حیطه کمک کند.

کد مقاله 35960
تعداد بازدید 118

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397