• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر برنامه‌های آموزشی مبتنی بر مدرسه در پیشگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان: مطالعه مروری نظام‌مند
تعداد صفحات 13
نویسنده سمیه علیرضایی - خدیجه میرزایی نجم آبادی
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 3 پیاپی 20
تاریخ انتشار پائیز - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 319-307
زبان فارسی
کلید واژه سوء استفاده جنسی از کودکان  سوء استفاده جنسی  تأثیر آموزش  مرور نظام‌مند  خودمراقبتی  برنامه‌های آموزشی  سوء استفاده از کودکان  آموزش کودکان  خودمراقبتی جنسی  برنامه مبتنی بر مدرسه  رفتارهای خودمراقبتی  
چکیده هدف: سوء استفاده از کودک مشکل مهمی است که پیشگیری از آن به روش ­های مؤثری نیاز دارد. از جمله روش‌های مورد استفاده برای آموزش رفتارهای خودمراقبتی به کودکان، روی­ آورد مبتنی بر مدرسه است. هدف از مطالعه مروری نظام‌مند حاضر، بررسی نقش برنامه­ های آموزشی مبتنی بر مدرسه در پیشگیری از سوء ­استفاده جنسی از کودک است.
منابع داده‌ها: پژوهش مروری نظام­ مند حاضر با جست­ و جوی مقالات انگلیسی از پایگاه‌های داده شاملScience Direct، PubMed، Google Scholar و Scopus و با استفاده از کلمات کلیدی (Education) AND (School-Based) AND (Child OR Children) AND (Sexual Abuse OR Abuse) به دست آمد. همچنین مقالات فارسی در پایگاه­ های داده Iran doc، SID، Iran Medex و Magiran با همان کلمات کلیدی به زبان فارسی مورد جست‌وجو قرار گرفت. همچنین فقط مقالات منتشر شده از سال 2000 تا سال 2017 مورد ارزیابی قرار گرفتند.
روش مطالعه: جهت ارزیابی مقالات از معیار نمره­ گذاری جداد استفاده شد. مقالاتی که بر اساس این معیار نمره جداد بیشتر از 3 را گرفتند، وارد مطالعه شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به‌صورت کیفی صورت گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که روش ­های آموزشی مبتنی بر مدرسه برای پیشگیری از سوء استفاده جنسی سبب افزایش آگاهی، نگرش و یادگیری رفتارهای خودمراقبتی در کودکان می‌شود.
نتیجه­ گیری: این پژوهش دیدگاه جدیدی از برنامه ­های آموزشی مبتنی بر مدرسه در پیشگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان را نشان داد. توجه بیشتر به آموزش برنامه ­ها و ترکیب آن با مهارت­های عملی مناسب، سبب توانمندسازی کودکان در زمینه­ رفتارهای خودمراقبتی خواهد شد. همچنین از این نتایج می­توان در برنامه‌ریزی‌های تخصصی و اجتماعی جدید، بهبود خدمات موجود، و یا تصمیم ­گیری در مورد بودجه برنامه ­های آموزشی استفاده کرد.

کد مقاله 35952
تعداد بازدید 274

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397