• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر حمایت اجتماعی درک شده بر پیامدهای زایمانی مادران آسیب‌پذیر
تعداد صفحات 8
نویسنده الناز ایرانی فرد - ناهید اکبری - علی منتظری
مشخصات نشریه دوماهنامه پایش - پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی - علمی پژوهشی سال 18 شماره 5 پیاپی 87
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 524-517
زبان فارسی
کلید واژه حمایت اجتماعی  زنان باردار  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  پیامد بارداری  تهران  پیامدهای زایمان  وزن هنگام تولد  زنان آسیب‌پذیر  مادران آسیب‌پذیر  سن حاملگی  پیامدهای نوزادی  
چکیده مقدمه: در دنیای امروز حمایت اجتماعی به عنوان یکی از تعیین کننده‌های غیر پزشکی، نقش مهمی در حفظ سلامت بر عهده دارد. تجربه‌ی بارداری و زایمان خود به تنهایی نوعی بحران موقعیتی با تغییرات جسمی، روحی، روانی و اجتماعی است. زنان باردار برای تطبیق با این تغییرات به حمایت اجتماعی نیاز داشته و فقدان حمایت اجتماعی می‌تواند آثار زیان باری بر پیامدهای بارداری آنها داشته باشد.
مواد و روش کار: این مطالعه با هدف بررسی میزان حمایت اجتماعی درک شده در زنان باردار آسیب پذیر و ارتباط آن با پیامدهای زایمانی، به صورت مقطعی– تحلیلی انجام گرفت. 400 زن باردار آسیب پذیر که جهت ختم بارداری به مراکز درمانی منتخب در شهر تهران مراجعه کرده بودند، در این پژوهش شرکت کردند. مراکز مذکور از طریق نمونه‌گیری خوشه‌ای– تصادفی انتخاب شده بودند. داده ها از طریق پرسشنامه و مستندات پرونده پزشکی مادران گردآوری شدند.
یافته ها: اکثر مادران (53/5 %) از حمایت اجتماعی مطلوب برخوردار نبودند. بین دو متغیر حمایت اجتماعی درک شده از سوی خانواده و نمره کلی حمایت اجتماعی درک شده با سن حاملگی در زمان تولد نوزاد ارتباط مستقیم و معنی دار وجود داشت. همچنین نمره کلی حمایت اجتماعی درک شده با بستری نشدن نوزاد در بخش مراقبت‌های ویژه ارتباط مستقیم داشت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش حمایت اجتماعی درک شده بر پیامدهای نوزادی تاثیر گذار است و نیاز به انجام مطالعات بیشتر در زمینه نحوه تاثیر گذاری و سایر ابعاد تاثیر حمایت اجتماعی بر پیامدهای بارداری احساس می‌شود.

کد مقاله 35926
تعداد بازدید 143

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397