• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه وضعیت سلامت روان در زنان با بارداری خواسته و ناخواسته در شهر همدان
تعداد صفحات 7
نویسنده فاطمه شبیری - پرستو آهنگ پور - پریسا پارسا - سعید یزدی راوندی
مشخصات نشریه دوماهنامه مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا شماره 2
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 88-82
زبان فارسی
کلید واژه بارداری ناخواسته  بارداری  زنان باردار  وضعیت سلامت روانی  همدان  سلامت روانی زنان  بارداری خواسته  وضعیت سلامت  سلامت روانی  
چکیده مقدمه: بارداری ناخواسته این دوران را با ترس، نگرانی و اضطراب بیشتر همراه کرده است و مشکلات زیادی برای مادر و جنین ایجاد می‌کند. هدف این پژوهش مقایسه وضعیت سلامت روان بین دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته در زنان باردار زیر پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان در سال ۱۳۹۵ است.
روش کار: این پژوهش مقایسه‌ای از نوع مورد شاهدی و جامعه آماری آن همه زنان بارداری بود که در سال ۱۳۹۵ به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش شامل ۱۴۰ نفر بود که به صورت در‌ دسترس در دو گروه (70 زن با بارداری خواسته و ۷۰ زن با بارداری ناخواسته) قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت روانی SCL-۹۰R استفاده و داده‌های جمع‌آوری‌شده با آمار توصیفی، آزمون t- استیودنت دو گروه مستقل و مجذور کای تجزیه‌و‌تحلیل شد. برای این منظور از نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۸ در سطح معنی‌داری کمتر از ۰/۰۵ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان می دهد بین نمرات وسواس جبری، افکار پارانوئیدی، شکایت‌های جسمانی، حساسیت بین‌فردی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی و نمرات روان‌پریشی در دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تفاوت معنی‌داری وجود دارد (۰/۰۰۱ > P)، اما بین نمره افسردگی در دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تفاوت معنی‌داری وجود ندارد (۰۵/P > ۰).
نتیجه‌گیری: استفاده از ابزارهای غربالگری برای تشخیص مشکلات روانی، مشاوره و حمایت‌های روانی از این زنان در کنار مراقبت‌های معمول در دوره بارداری و پس از زایمان تأکید می‌شود.

کد مقاله 35919
تعداد بازدید 324

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397