• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل مقایسه‌ای و اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر قتل‌های ناموسی با سایر قتل‌ها
تعداد صفحات 20
نویسنده علی دلاور - قاسم کوهزادیان
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش‌های اطلاعاتی و جنایی - دانشگاه علوم انتظامی سال 14 شماره 3 پیاپی 55
تاریخ انتشار پائیز - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 94-75
زبان فارسی
کلید واژه قتل  جامعه عشایری  ناموس  قتل‌های ناموسی  قبیله  فقر فرهنگی  قتل زنان  ایلام  جامعه سنتی  خوزستان  کرمانشاه  عوامل فرهنگی  تعصب  جامعه قبیله‌ای  عوامل اقتصادی  علل قتل‌های ناموسی  مسائل اقتصادی  مسائل فرهنگی  تعصب قبیله‌ای  آداب و رسوم  تعصب ناموسی  
چکیده زمینه و هدف: قتل‌های ناموسی یکی از انواع قتل‌هایی است که بیشتر در جوامع عشایری و سنتی تحت تأثیر هنجارهای قبیله‌ای، عصبیت قومی، ساختار پدرسالارانه، فشار اجتماعی و غیره به وقوع می‌پیوندد. تأثیر روانی این نوع قتل‌ها در جامعه، نگارنده را بر آن داشت تا پژوهشی با هدف تحلیل و اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر قتل‌های ناموسی در استان‌های خوزستان، کرمانشاه و ایلام از سال 1391- 1395 انجام دهد.
روش تحقیق: تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‌ها از نوع علی مقایسه‌ای است. جامعۀ آماری آن شامل کلیۀ صاحب‌نظران و دست‌اندرکاران در امر رسیدگی به قتل‌های ناموسی و سایر قتل‌ها است که اندازه نمونه با استفاده از فرمول کوکران 200 نفر محاسبه شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامۀ محقق ساخته بوده که داده‌های به دست آمده با استفاده از آزمون فریدمن و ویلکاکوسن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: بر اساس نتایج آزمون فریدمن و ویلکاکوسن، کلیۀ فرضیه‌های تحقیق به جز تأثیر عوامل اقتصادی بر قتل‌های ناموسی مورد تأیید قرار گرفت. به طوری‌که بیش‌ترین تأثیر بر قتل‌های ناموسی مربوط به مسائل فرهنگی و کمترین تأثیر مربوط به مسائل اقتصادی است.
نتایج: نتایج نشان داد مؤلفه‌های فقر فرهنگی، آداب و رسوم قبیله‌ای، تعصب قبیله‌ای و ناموسی، نظارت اجتماعی شدید بر زنان، ساختار خشن جامعۀ سنتی، فرهنگ پدرسالاری و ازدواج اجباری از مؤثرترین عوامل ارتکاب قتل‌های ناموسی است که اصلاح الگوی فرهنگی جوامع سنتی با نظارت سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول می‌تواند مؤثرترین راه مقابله با این پدیده باشد.

کد مقاله 35912
تعداد بازدید 313

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397