ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی نقش فعالیت زنان روستاهای دهستان اسحاق آباد شهرستان نیشابور در دستیابی به توسعه پایدار روستایی
تعداد صفحات 16
نویسنده معصومه ملانوروزی - اسکندر صیدایی - نسیبه حسینی
مشخصات نشریه فصلنامه جغرافیا و پایداری محیط پیاپی 31
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 44-29
زبان فارسی
کلید واژه زنان در توسعه  توسعه روستایی  توسعه پایدار  زنان روستایی  فعالیت‌های زنان روستایی  فعالیت‌های زنان  زنان در توسعه روستایی  زنان در توسعه پایدار  نیشابور (شهرستان)  اسحاق آباد (دهستان)  
چکیده زنان روستایی به­ مثابة نیمی از جمعیّت، افزون بر انجام وظایف مادری و همسری، در توسعة پایدار روستایی نقش کلیدی ایفا می­کنند؛ درواقع آنان به­ منزلة پرورش­ دهندگان نسل­های آینده و تأثیری که بر تفکّر آنان در زمینة به­ کارگیری و استفاده از منابع می­گذارند و همچنین فعّالیّت­های بی­شماری که بر دوش آن­ها است؛ نقش بسزایی در دستیابی به توسعة پایدار روستایی دارند؛ امّا با وجود فعّالیّت زیاد زنان در جوامع روستایی، نقش آنان در توسعة پایدار روستایی کم‌اهمّیت در نظر گرفته می­شود؛ ازاین‌رو هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش فعّالیّت زنان در دستیابی به توسعة پایدار روستایی در دهستان اسحاق­ آباد شهرستان نیشابور است. جامعة آماری پژوهش شامل همة زنان بالای 15 سال ساکن روستاهای دهستان اسحاق‌آباد است که بر اساس آمار سال 1390 برابر با 3921 نفر هستند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 384 نفر تعیین شد. به­ منظور تجزیه و تحلیل اطّلاعات از آزمون تی تک‌نمونه‌ای، همبستگی پیرسون و تکنیک پرومته استفاده شد. یافته­ های پژوهش بیانگر آن است که با توجّه به نتایج آزمون تی تک­ نمونه­ ای، فعّالیّت زنان در بخش کشاورزی - دامداری و صنعت به­ استثناء بخش خدمات، سبب پیش­برد دهستان اسحاق­ آباد به­ سمت توسعة پایدار شده است؛ همچنین نتایج آزمون همبستگی پیرسون گویای رابطة مستقیم و معنی­ دار میان ابعاد توسعة پایدار است. نتایج دیگر پژوهش بیانگر آن است که بیشترین تأثیر اشتغال زنان در دهستان مورد مطالعه ابتدا در بخش اقتصادی بوده؛ سپس سبب ارتقاء شاخص­های اجتماعی و در نهایت شاخص­های فرهنگی شده است. نتایج آزمون پرومته نیز بیانگر آن است که در میان روستاهای دهستان مورد مطالعه، روستای اسحاق‌آباد بالاترین رتبه و روستای عزیزیه کمترین رتبه را از نظر ابعاد توسعة پایدار دارند.

کد مقاله 34855
تعداد بازدید 300

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397