• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه ویژگی‌های شخصیتی و مؤلفه‌های شناختی تنظیم هیجان در زنان مجرم و زنان عادی
تعداد صفحات 20
نویسنده نظام الدین قاسمی - زهره جاویدمهر - رقیه مهراوران - جعفر حسنی
مشخصات نشریه فصلنامه انتظام اجتماعی - دانشگاه علوم انتظامی - علمی پژوهشی سال 11 شماره 2 پیاپی 42
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 134-115
زبان فارسی
کلید واژه زنان زندانی  زنان مجرم  تنظیم هیجانی  زنان غیر مجرم  یاسوج  ویژگی‌های شخصیتی زنان  تنظیم شناختی هیجان  پنج عامل شخصیت  زنان بهنجار  زنان عادی  نظم‌جویی شناختی هيجان  مؤلفه‌های شناختی  
چکیده زمینه و هدف: جرم پدیده­ ای به قدمت تاریخ بشر و واقعیتی غیرقابل اجتناب است. هدف پژوهش حاضر مقایسه ویژگی‌های شخصیتی و مؤلفه‌های شناختی تنظیم هیجان در زنان مجرم و عادی شهرستان یاسوج می‌باشد.
روش شناسی: پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و در حیطة پژوهش‌های پس­ رویدادی قرار دارد. جامعة آماری کلیه زنان مجرم با جرم‌های (قتل، سرقت، مواد، حمل سلاح سرد و ...) بازداشت شده در زندان شهرستان یاسوج در زمستان و پاییز سال 1396 بوده که به روش نمونه‌گیری هدفمند، تعداد 30 زن از بین زنان مجرم و 30 زن از گروه غیرمجرم به روش همتاسازی انتخاب شدند. داده‌ها بوسیله پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو و تنظیم‌شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران جمع‌آوری و به روش تحلیل واریانس یک راهه به کمک نرم‌افزار اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که­ میان مؤلفه‌های روان رنجوری، مسئولیت‌پذیری و وجدان‌گرایی بین دو گروه زنان عادی و مجرم تفاوت معنادار وجود دارد و میانگین نمرات گروه زنان مجرم در بُعد شخصیت روان رنجوری بیشتر از زنان بهنجار بود. اما در ابعاد مسئولیت‌پذیری و وجدان‌گرایی، میانگین نمرات گروه زنان مجرم کمتر از زنان بهنجار بود. سایر نتایج نشان داد که در راهبردهای ناسازگارانه نظم‌جویی‌شناختی هیجان (ملامت خویش، نشخوارگری، فاجعه‌سازی و ملامت دیگران) بین دو گروه تفاوت معنادار وجود دارد و میانگین نمرات گروه زنان مجرم بیشتر از زنان بهنجار است و در راهبردهای سازگارانه نظم‌جویی‌شناختی هیجان میانگین نمرات گروه زنان مجرم­ کمتر از زنان بهنجار می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش تأکید دارد بر اینکه ویژگی‌های شخصیتی زنان از قبیل روان رنجورخویی بالا، مسئولیت‌پذیری و اخلاق‌گرایی ضعیف و دشواری در فهم و تنظیم واکنش‌های مناسب هیجانی به عنوان ویژگی‌های اکتسابی، می‌تواند در شناخت و مفهوم‌پردازی علت وقوع جرم و برنامه‌ریزی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در زنان کمک‌کننده باشد.

کد مقاله 34582
تعداد بازدید 172

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397