• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط استرس مادر با پیامدهای بارداری: یک مطالعه آینده‌نگر
تعداد صفحات 10
نویسنده نضال آژ - مهسا قاسمی - مونا خانی - مریم مافی - فاطمه رنجکش
مشخصات نشریه ماهنامه زنان مامایی و نازایی ایران شماره 5 پیاپی 289
تاریخ انتشار مرداد - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 36-27
زبان فارسی
کلید واژه استرس  بارداری  زنان باردار  پیامد بارداری  زایمان زودرس  نوزاد  قزوین (شهرستان)  مادر باردار  استرس ادراک شده   استرس مادران  استرس زنان  مطالعه آینده‌نگر  
چکیده مقدمه: استرس در بارداری می­تواند با نتایج نامطلوب از جمله زایمان زودرس و کاهش رشد داخل رحمی همراه باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط استرس مادر با پیامدهای بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر قزوین انجام شد.
روش‌کار: این مطالعه طولی آینده‌نگر در سال 1397 بر روی 239 زن باردار تک‌قلو در هفته 28-24 بارداری مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر قزوین انجام شد. مادران گروه مواجهه امتیاز بالاتر از 23 و گروه غیرمواجهه، امتیاز کمتر از 23 از پرسشنامه استرس درک شده کوهن کسب کرده بودند. پیامدهای مطالعه شامل ارزیابی زایمان زودرس (قبل از 37 هفته) و پیامد نوزادی بود. مادران تا زمان زایمان پیگیری شدند و در زمان زایمان اطلاعات زایمانی تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده­ ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون­های تی تست، کای دو و رگرسیون لوجستیک انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: در بررسی پیامدهای مورد مطالعه، زایمان زودرس، وزن زمان تولد، قد و دور سر نوزاد، دیسترس تنفسی و ایکتر نوزادی با استرس مادر در دوران بارداری ارتباط معنی‌داری را نشان دادند (05/0 > p).
نتیجه‌گیری: استرس ادراک شده در مادران باردار می­تواند موجب افزایش زایمان زودرس و پیامدهای بد نوزادی شود.

کد مقاله 34081
تعداد بازدید 180

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397