• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شیوع ناتوانی یادگیری و پیش بینی آن بر اساس متغیرهای جنسیت و حافظه
تعداد صفحات 0
نویسنده مرضیه غلامی توران پشتی - علی دلاور - حسن پاشا شریفی - نسترن شریفی
مشخصات نشریه سالنامه مطالعات ناتواني پیاپی 15
تاریخ انتشار 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  شیوع  حافظه  کودکان پیش دبستانی  مدل رگرسیون لجستیک  ناتوانی یادگیری  
چکیده هدف: کودکان مبتلا به ناتوانی‌های شناختی در تمام آزمون‌های دیداری-حرکتی کارکرد ضعیفی دارند به همین دلیل تشخیص و توان‌بخشی، ناتوانی‌های یادگیری قبل از ورود به مدرسه ضروری است. پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی ناتوانی یادگیری در کودکان پیش‌دبستانی انجام شد.
روش‌ بررسی: این پژوهش از نوع همبستگی بود. تعداد ۲۴۰ کودک پیش دبستانی با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش آزمون ناتوانی یادگیری، آزمون حافظهٔ دیداری- شنیداری و آزمون گودیناف بود که دانش‌آموزان پیش‌دبستانی به هر سه آزمون پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و مدل رگرسیون لجستیک تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شیوع ناتوانی یادگیری در کودکان پیش دبستانی ۱۲‌درصد است. میانگین نمرات حافظهٔ کودکان عادی ۵٫۲۶ ± ۲۴٫۵۸ و کودکان دارای ناتوانی ۵٫۷ ± ۱۸٫۱۱ بود. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که تأثیر حافظه در پیش‌بینی ناتوانی یادگیری معنادار است (۰٫۰۰۱ > p)؛ اما تأثیر جنسیت معنادار نیست.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که می‌توان از این مدل، برای تشخیص زودهنگام ناتوانی یادگیری دانش‌آموزان پیش‌دبستانی استفاده کرد و چنانچه کودکی نمرهٔ پایینی در آزمون حافظه کسب کرد هر چه سریعتر به مراکز درمانی ارجاع داده شود.

کد مقاله 34078
تعداد بازدید 161

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397