• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی زوج درمانی رفتاری تلفیقی و درمان عقلانی هیجانی رفتاری بر باورهای ارتباطی زوجین ناسازگار
تعداد صفحات 0
نویسنده الیاس نیازی - شهرام مامی - وحید احمدی
مشخصات نشریه سالنامه مطالعات ناتواني پیاپی 15
تاریخ انتشار 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه مشکلات زناشویی  زوج درمانی  ناسازگاری زناشویی  زوج درمانی رفتاری  ایلام  باورهای ارتباطی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زوج‌های ناسازگار  سازگاری زناشویی  زوج‌ درمانی عقلانی هیجانی رفتاری  باورهای ارتباطی زناشویی  زوج درمانی رفتاری التقاطی  درمان عقلانی هیجانی رفتاری  
چکیده هدف: باورها و شناخت‌هایی که در اذهان زوجین وجود دارد در نحوهٔ ارتباطات آن‌ها تأثیر می‌گذارد. هدف پژوهش مقایسهٔ اثربخشی زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی و زوج‌درمانی عقلانی- هیجانی- رفتاری بر باورهای ارتباطی زوجین ناسازگار بود.
روش‌بررسی: روش بررسی نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون با گروه گواه بود و جامعهٔ آماری این پژوهش تمامی زوجین با شکایت زناشویی و مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره و روان‌شناسی شهرستان ایلام در سال ۱۳۹۶ بودند. از میان آن‌ها به روش نمونه‌گیری در دسترس ۳۰ زوج انتخاب شده و با همگن‌سازی و به‌طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. زوجین جهت پیش‌آزمون و پس‌آزمون به پرسشنامهٔ باورهای ارتباطی ایدلسون و اِپستین (۱۹۸۲) پاسخ دادند. داده‌های پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بن‌فرونی، نرم‌افزار SPSS و مقدار احتمال ۰٫۰۵ تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی بر کاهش میانگین نمره‌های پس‌آزمون باور به تخریب‌کنندگی مخالفت (۲٫۵۸ ± ۲۰٫۱۰ و ۰٫۰۰۱ = p)، توقع ذهن‌خوانی (۴٫۴۹ ± ۲۳٫۵۰ و ۰٫۰۰۱ = p)، باور به عدم تغییرپذیری همسر (۴٫۱۲ ± ۲۲٫۵۰ و ۰٫۰۰۱ = p)، کمال‌گرایی جنسی (۳٫۷۲ ± ۲۲٫۴۰ و ۰٫۰۰۱ = p) و باور به تفاوت‌های جنسیتی (۳٫۴۳ ± ۲۲٫۰۰ و ۰٫۰۰۱ = p) اثربخش بود. درمان عقلانی- هیجانی- رفتاری بر کاهش میانگین نمره‌های پس‌آزمون باور به تخریب‌کنندگی مخالفت (۲٫۲۳ ± ۱۹٫۴۵ و ۰٫۰۰۱ = p)، توقع ذهن‌خوانی (۳٫۱۶ ± ۲۳٫۴۰ و ۰٫۰۰۲ = p)، باور به عدم تغییرپذیری همسر (۳٫۴۱ ± ۲۳٫۷۵ و ۰٫۰۰۳ = p)، کمال‌گرایی جنسی (۳٫۱۵ ± ۲۲٫۰۰ و ۰٫۰۰۱ = p) و باور به تفاوت‌های جنسیتی (۳٫۷۱ ± ۲۲٫۳۰ و ۰٫۰۰۱ = p) اثربخش بود.
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش زوج‌درمان‌گران و مشاوران می‌توانند با آموزش باورهای ارتباطی صحیح با استفاده از زوج‌درمانی رفتاری تلفیقی و رویکرد عقلانی- هیجانی- رفتاری در جهت افزایش سازگاری زناشویی زوجین اقدام نمایند.

کد مقاله 34077
تعداد بازدید 124

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397