• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی اضطراب بارداری زنان حامله بر اساس سوگیری‌های شناختی و راهبردهای تنظیم هیجان
تعداد صفحات 9
نویسنده سجاد بشرپور - مینا طاهری فرد پیله رود
مشخصات نشریه دوماهنامه روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 2 پیاپی 32
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 31-23
زبان فارسی
کلید واژه اضطراب  اضطراب زنان  بارداری  زنان باردار  تنظیم هیجانی  خودتنظیمی  اردبیل  اضطراب بارداری  سوگیری توجه  سبک‌های شناختی تنظیم هیجان  سوگیری شناختی  
چکیده مقدمه: اضطراب بارداری با پیامدهای نامطلوب سلامتی برای مادر و نوزاد مرتبط است. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر با هدف پیش‌بینی اضطراب بارداری زنان حامله بر اساس سوگیری­های شناختی و تنظیم هیجان انجام گرفت.
روش‌ کار: روش این مطالعه، توصیفی-تحلیلی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی زنان حاملۀ مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اردبیل در سال 1396 جهت دریافت مراقبت­های دوران بارداری از ماه اول تا نهم بارداری تشکیل دادند. تعداد 180 نفر از این افراد به شیوه نمونه­ گیری تصادفی خوشه­ ای انتخاب شده و به پرسش­ نامه­ جمعیت‌شناختی، پرسش­نامه فرم کوتاه اضطراب بارداری، مقیاس سوگیری­های شناختی و مقیاس تنظیم هیجان پاسخ دادند. داده­ های به دست‌آمده با استفاده از آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که اضطراب بارداری با سوگیری­های شناختی (68/0 = r ؛ 01/0 > P ) ارتباط مثبت معنی‌داری دارد. هم چنین، اضطراب بارداری با مولفه­ های تنظیم هیجان شامل ارزیابی مجدد شناختی (75/0 - = r ؛ 01/0 > P ) ارتباط مثبت معنی‌دار و با مولفه فرونشانی (49/0 = r ؛ 01/0 > P ) ارتباط منفی معنی­ داری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد 50% از کل واریانس اضطراب بارداری به وسیله سوگیری­های شناختی و 58% آن به وسیله تنظیم هیجان تبیین می­ شود.
نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که سوگیری­های شناختی و راهبرد تنظیم هیجان فرد از عوامل مهم پیش‌بینی کنندۀ اضطراب بارداری زنان حامله است. این نتایج، از کاربرد راهبردهای شناختی و هیجانی در برنامه آموزشی و درمانی زنان حاملۀ دارای اضطراب بارداری حمایت می‌کند.

کد مقاله 34071
تعداد بازدید 177

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397