• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در افراد مبتلا و غیرمبتلا به HIV شهر تهران
تعداد صفحات 6
نویسنده فریبا ابراهیم بابایی - مجتبی حبیبی عسگرآباد - سعید قدرتی
مشخصات نشریه فصلنامه آموزش و سلامت جامعه - دانشگاه علوم پزشکی همدان شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 43-38
زبان فارسی
کلید واژه تهران  سبک زندگی  ایدز  بیماران مبتلا به ایدز  سبک زندگی ارتقادهنده سلامت  
چکیده سابقه و هدف: سبک زندگی یکی از مسائلی است که می‌تواند در ابتلا به بیماری‌ها و درمان آن‌ها نقش مهمی داشته باشد. در این راستا، هدف از پژوهش حاضر مقایسه سبک زندگی ارتقا‌دهنده سلامت در افراد مبتلا و غیرمبتلا به HIV شهر تهران بود.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش مقطعی حاضر در سال 95-1393 در ارتباط با 147 فرد مبتلا به HIV که برای درمان به بیمارستان امام خمینی (ره) شهر تهران مراجعه کرده بودند و نیز 150 فرد غیر‌مبتلا در شهر تهران انجام شد. در این پژوهش پرسش‌نامه سبک زندگی ارتقا‌دهنده سلامت (HPLP-II: Health-promoting Lifestyle Profile II) که شامل 6 بعد مسئولیت‌پذیری در مورد سلامت، تغذیه، فعالیت بدنی، مدیریت استرس، روابط بین فردی و رشد معنوی می‌باشد مورد استفاده قرار گرفت. علاوه‌براین، نمونه‌گیری با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انجام گرفت و برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس چند‌متغیره و نرم‌افزار SPSS 22 بهره گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس چند‌متغیری نشان داد که بین دو گروه در متغیر سبک زندگی تفاوت معناداری وجود دارد (P < 0.001). بدین‌ترتیب که میزان مسئولیت‌پذیری سلامت ( P < 0.001، 44/42 = (1،245) F ) و فعالیت جسمانی ( P < 0.05، 03/6 = (1،245) F) در گروه مبتلا به HIV کمتر از گروه غیرمبتلا به HIV بود؛ اما در مؤلفه‌های تغذیه، روابط بین فردی، رشد معنوی و مدیریت استرس تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد ( P > 0.05 ).
نتیجه‌گیری: با توجه به نبود اطلاعات در مورد سبک زندگی افراد مبتلا به HIV در ایران، آگاهی از سبک زندگی این افراد در جنبه‌های مختلف می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را برای ارتقای وضعیت زندگی و برنامه‌های مداخلات درمانی به‌دست دهد. در این ارتباط، پژوهش‌های آینده باید بر ارتقای سبک زندگی در میان افراد مبتلا به HIV تمرکز بیشتری داشته باشند.

کد مقاله 34063
تعداد بازدید 194

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397