• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش تعدیل کنندگی خود تمایزیافتگی در رابطه بین تنیدگی ادراک شده با سازگاری زناشویی در پرستاران متأهل
تعداد صفحات 8
نویسنده سلمان زارعی - خدیجه فولادوند
مشخصات نشریه دوماهنامه روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 2 پیاپی 32
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 55-48
زبان فارسی
کلید واژه تهران  سازگاری زناشویی  تمایزیافتگی خود  بیمارستان‌های دولتی  تنیدگی ادراک شده  پرستاران متأهل  
چکیده مقدمه: رابطه بین تنیدگی ادراک شده و سازگاری زناشویی تا حدودی از حمایت نظری و تجربی کافی برخوردار است، اما درباره مکانیسم‌های تعدیل کننده این رابطه مطالعات اندکی وجود دارد. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش تعدیل کنندگی خود تمایزیافتگی در رابطه بین تنیدگی ادراک شده با سازگاری زناشویی در پرستاران متأهل بود.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی و نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش پرستاران متأهل شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهر تهران در سال 1397 بود که از بین آنها تعداد 150 نفر با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل؛ پرسشنامه خودتمایزیافتگی (DSI)، مقیاس سازگاری زناشویی (DAS) و مقیاس تنیدگی ادراک شده (PSS) بود. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله‌مراتبی تعدیلی تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین تنیدگی ادارک شده و سازگاری زناشویی رابطه منفی معنی‌داری (001/0 P < ، 69/0 - = β) و بین خودتمایز یافتگی با سازگاری زناشویی رابطه مثبت معنی داری (001/0 P < ، 26/0 = β ) وجود دارد همچنین، یافته‌های تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تعدیلی، نقش تعدیل‌گر خودتمایزیافتگی در رابطه بین تنیدگی ادارک شده و سازگاری زناشویی را مورد تأیید قرار داد (001/0 P < ، 18/0 - = β ).
نتیجه گیری: مطالعه حاضر بر نقش تعدیل کننده خودتمایزیافتگی به عنوان یک مکانیسم مهم در رابطه بین تنیدگی ادراک شده با سازگاری زناشویی تاکید دارد. بنابراین، گسترش و توسعه خودتمایزیافتگی در پرستارن متأهل می‌تواند روش خوبی برای حمایت از آنها در مواجهه با ناملایمات زندگی زناشویی باشد.

کد مقاله 33531
تعداد بازدید 157

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397