• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل چندوجهی پرسشنامه سلامت جنسی مردان: طراحی و روانسنجی نسخه ایرانی
تعداد صفحات 8
نویسنده سیمین قبادزاده - جعفر حسنی - شهرام محمدخانی - مهدی اکبری
مشخصات نشریه دوماهنامه روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 2 پیاپی 32
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 22-15
زبان فارسی
کلید واژه ایران  روان‌سنجی  سلامت جنسی  تهران  عملکرد جنسی  جامعه ایرانی  طراحی پرسشنامه  اعتباریابی پرسشنامه  سلامت جنسی مردان  عملکرد جنسی مردان  مدل چند وجهی  خودمختاری جنسی  پرسشنامه چندوجهی سلامت جنسی مردان  
چکیده مقدمه: سلامت جنسی در کیفیت زندگی مردان نقش مهمی دارد و شیوع نسبتاً بالای اختلالات مرتبط با آن زندگی خانوادگی را دچار مشکلاتی نموده است. هدف از پژوهش حاضر، طراحی نسخه فارسی پرسشنامه چندوجهی سلامت جنسی و ارزیابی اعتبار آن در جامعه ایران بود.
روش کار: پژوهش حاضر در چارچوب طرحی توصیفی و روانسنجی مبتنی بر همبستگی انجام شده است. پرسشنامه سلامت جنسی مردان با استفاده از سوالات پرسشنامه سلامت جنسی زنان هنسل و فورتن­بری (2012) طراحی شد. به گونه ­ای که به جای 5 سوال درد تناسلی، شش سوال مربوط به اشکال در نعوظ قرار داده شد. شرکت ­کنندگان پژوهش شامل 202 نفر مرد (با دامنه سنی 17 تا 57) داوطلب شهر تهران بودند که به شیوه نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش همسانی و برای ارزیابی روایی سازه از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. همچنین برای ارزیابی روایی همگرای پرسشنامه همبستگی مقیاس با پرسشنامه‌ی عملکرد جنسی روزن و همکاران (2004) محاسبه شد.
یافته ­ها: آلفای کرونباخ پرسشنامه (85/0) و مولفه­ های هیجانی، فیزیکی، روانی/ نگرشی و اجتماعی (65/0 تا 96/0) حاکی از همسانی درونی مناسب پرسشنامه و مولفه‌ها به جز خودمختاری جنسی می­ باشد. تحلیل عاملی تاییدی از الگوی اصلی پرسشنامه به استثنای مولفه­ خودمختاری جنسی (سوال­های 10، 11 و 12) حمایت می­کند. همچنین بار عاملی برای سوال 19 (مربوط به پیشگیری از بارداری ) و سوال 26 (مربوط به مولفه اضطراب جنسی) معنی‌دار نبود. بنابراین مولفه خودمختاری جنسی و سوال 19 و 26 از نسخه­ نهایی پرسشنامه کنار گذاشته شدند. بجز این 5 سوال، تمامی مسیرها در سطح 01/0 p معنی­ دار بودند. شاخص­های کای اسکوئر به درجه آزادی، SRMR و CFI به ترتیب برابر 66/1، 062/0، 95/0 بدست آمد که نشان از برازش خوب مدل می ­باشد. همچنین همبستگی بین مولفه­های پرسشنامه با سلامت جنسی کل، اعتبار خوبی را نشان داد.
نتیجه­ گیری: یافته­ های پژوهش حاکی از آن است که پرسشنامه چندوجهی سلامت جنسی مردان با 33 گویه با توجه به ویژگی­هایی نظیر پایایی و روایی مناسب، نمره ­گذاری ساده و قابلیت استفاده توسط درمانگران و محققان ابزاری مناسب برای ارزیابی چندوجهی سلامت جنسی مردان می ­باشد.

کد مقاله 33530
تعداد بازدید 177

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397