• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه کیفیت زندگی و استرس با رضایت زناشویی در زنان مبتلا به سردرد میگرنی شهرستان اهواز
تعداد صفحات 8
نویسنده احمد سهرابی - عهدیه جهانی - طاهره محرابیان - فاطمه مرعشیان - صدیقه ظاهری
مشخصات نشریه فصلنامه علوم مراقبتی نظامی سال 3 شماره 2 پیاپی 8
تاریخ انتشار تابستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 122-115
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  استرس  کیفیت زندگی زنان  سردرد میگرنی  کیفیت زندگی  رضایتمندی زناشویی زنان  استرس زنان  مبتلایان به میگرن  اهواز (شهرستان)  
چکیده مقدمه: رضایت زناشویی احساس خشنودی و رضایت توسط زن یا شوهر است، زمانی که همه جنبه‌های ازدواج خود را در نظر می‌گیرند. رضایت یک متغیر نگرشی است، بنابراین یک خصوصیت فردی زن و شوهر محسوب می‌شود. یکی از شاخص‌های بهداشت روانی میزان رضایت زناشویی است.
هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین کیفیت زندگی و استرس با رضایت زناشویی در زنان مبتلا به سردرد میگرنی در شهرستان اهواز انجام شد.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش حاضر از نوع همبستگی است که در زمره تحقیقات توصیفی قرار می‌گیرد. جامعه مورد نظر در این پژوهش کلیه زنان مبتلا به سردرد میگرنی مراجعه‌کننده به بخش‌ نورولوژی بیمارستان‌های شهرستان اهواز در سال 1393 بودند که 100 نفر از آن‌ها به روش نمونه‌گیری غیر تصادفی هدفمند انتخاب شدند و 3 پرسشنامه‌ی کیفیت زندگی، استرس و رضایت زناشویی را تکمیل نمودند. داده‌های تحقیق با روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری با روش stepwise و با نرم‌افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که بین کیفیت زندگی و رضایت زناشویی رابطه مثبت معناداری وجود دارد (0/44 = r و 0/001‌ P < )، همچنین بین استرس و رضایت زناشویی در زنان مبتلا به سردرد میگرن رابطه منفی معناداری وجود دارد (0/72- = r و 0/001‌ P < ). بالاترین ضریب همبستگی مربوط به استرس است که مهم‌ترین متغیر پیش‌بین در این پژوهش می‌باشد. هر دو متغیر استرس و کیفیت زندگی توانستند 52% از واریانس رضایت زناشویی را در زنان مبتلا به سردرد میگرنی در شهرستان اهواز تبیین کنند.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌‌های این پژوهش می‌توان گفت که به منظور افزایش میزان رضایت زناشویی افراد و به ویژه بیماران مبتلا به سردرد میگرنی، بهتر است که میزان استرس آن‌ها کاهش و همچنین کیفیت زندگی آن‌ها افزایش یابد.

کد مقاله 33416
تعداد بازدید 256

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397